Verdachte moord PETER R. DE VRIES googelde ook naar beveiliging JOHN VAN DEN HEUVEL

0

De 34-jarige Ludgardo S., een van de verdachten van de moordaanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft voor de liquidatie op zijn iPhone de termen ‘Peter R. de Vries beveiliging’, ‘kroongetuige Nabil B’ en ‘John van den Heuvel’ gegoogeld. John van den Heuvel en zijn beveiligingsteam wisten niet dat de verdachte hem heeft gegoogeld. De misdaadverslaggever is nu boos dat hij niet op de hoogte is gebracht.

Van den Heuvel en zijn beveiligingsteam wisten tot gisteren niet dat de verdachte S. hem heeft gegoogeld. “Daar schrik je van. En ik hoorde van de redactie dat het is gebeurd”, We zijn nu ruim 1,5 jaar na die moord en dan moet je daar op zo’n manier kennis van nemen,” reageerde een boze Van den Heuvel, die al vijf jaar zwaar beveiligd wordt, omdat hij ernstig wordt bedreigd.


Het OM geeft toe dat er een fout is gemaakt. De informatie werd  wel gedeeld met het team van de politie dat zich bezighoudt met de dreiging rond Van den Heuvel, maar niet met de beveiligers van de misdaadverslaggever. Dit had wel moeten gebeuren, aldus de woordvoerder tegen NU.nl.

Bijna twee maanden voor de moordaanslag op Peter R. de Vries zocht de 34-jarige Ludgardo S. op zijn iPhone ook naar informatie over de vermoordde misdaadverslaggever blijkt uit stukken die in handen zijn van RTL Boulevard en NU.nl.


De 34-jarige Ludgardo S. werd begin dit jaar aangehouden en wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en het bijdragen aan de moordaanslag door voorverkenningen uit te voeren. S. Ook zou mogelijk ook opdracht hebben gegeven om Peter R. de Vries na de aanslag te filmen en de beelden van de zwaargewonde misdaadverslaggever via sociale media te verspreiden.