Veelbezongen ‘mama’ van kinderster Hein Simons overleden aan gevolgen corona

0

Hein Simons en zijn moeder Hanny, enkele jaren geleden in een videoclip

Hein Simons (65) is ontroostbaar om de dood  van zijn moeder, de meest bezongen mama van Europa. Johanna (Hanny) Simons is op 86-jarige leeftijd overleden. Met het lied ‘Mama, jij bent de liefste van de héle wereld’ scoorde Simons in de jaren zestig een grote hit in Nederland en de Duitstalige landen. Hanny Simons kreeg corona, waarna haar zwakke hart het begaf.


Zoon en moeder woonden vlak bij elkaar in het Belgische Moresnet en ze hadden een hechte band. Tijdens de pandemie ging Hein voor haar raam staan en sprak zo met met Hanny. Desondanks liep Hanny corona op.

“Haar gezondheid was al slecht”, vertelt Hein aan De Telegraaf. “Twee jaar geleden heeft zij een nieuwe hartklep gekregen en daarom wilden we geen enkel risico nemen. Toch werd ze ziek. De laatste weken lag ze in het ziekenhuis met vocht achter de longen, de laatste dagen op de ic, waar ik haar niet meer mocht bezoeken. Alleen de allerlaatste uren voor haar dood, heb ik haar in beschermende kleding en met een masker nog een keer kunnen zien.”


Hein Simons vader Simons was al langer dood. Hij werd maar 66.