Vandaag nieuwe borstkankeroperatie voor Linda Hakeboom: ‘En zo huil en zo lach ik me deze periode door’

0

Linda Hakeboom, de 35-jarige documentairemaakster bij wie vorig jaar borstkanker werd vastgesteld, gaat vandaag opnieuw onder het mes terwijl en dat vindt ze zwaar. ‘Ik ga van extreem beroerd, naar vol goeie moed weer opkrabbelen, naar weer aftakelen en gewoon weer omhoog klimmen.’

‘Ik ga van huilen naar lachen en alles daartussenin. Het voelt als een eindeloze rollercoaster, dit proces van ziekzijn’, zo schrijft Linda maandag in een update aan haar volgers op Instagram. ‘Ik ga van extreem beroerd, naar vol goeie moed weer opkrabbelen, naar weer aftakelen en gewoon weer omhoog klimmen.’


‘Tijdens de chemotherapie ging dat iedere week zo en nu gebeurt het met wat grotere tussenpozen’, schrijft  de 35-jarige Linda. ‘Ik ben inmiddels alweer vier weken aan het aansterken en ik voel me lichamelijk zóveel sterker. Maar ja. Morgen (dinsdag, red) staat er weer een operatie op de planning… dus daar gaan we weer. Het enige dat ik kan doen, is m’n gordel vastmaken en gaan zitten. Morgen is weer een nieuwe dag. En zo huil en zo lach ik me deze periode door.’

In haar Instagram Stories vertelt ze dat ze geen zin heeft in de operatie. ‘En dat is natuurlijk logisch dat je geen zin hebt in een operatie. Maar ik heb nu weer een beetje geroken aan hoe het voelt om een lijf te hebben dat kan bewegen en sporten. Ik voel me zoveel beter dan ik me in maanden gevoeld heb. Ook al is het een kleine operatie. Ik ga toch weer een beetje terug. Maar ik heb wel zin om de volgende stap te nemen. Het is heel dubbel, maar ik baal daar gewoon een beetje van, dat ik me morgen niet meer zo goed voel.’