‘Vandaag is róóooood’: Scheiding van Leontine en burn-out kosten MARCO BORSATO drie miljoen

0

2020 is een financieel rampjaar geworden voor Marco Borsato. Zijn scheiding met Leontine en zijn burn-out hebben gemaakt dat het vermogen van de zanger in een jaar maar liefst gekelderd is met €3 miljoen.

Dat het Borsato financieel niet echt voor de wind gaat maakt zakenblad Quote op uit het gedeponeerde jaarverslag over 2020 van Borsato’s Musica è bv. Quote: “Hij kreeg vanwege een verbroken relatie gevolgd door een scheiding een burn-out. Tv-klussen moest hij afzeggen en door de pandemie was zijn concertagenda eerder al maagdelijk wit. Het gevolg? Zijn Musica è bv, dat mede wordt bestuurd door John Mulder, co-ce0 van festivalorganisator Mojo, heeft flink moeten interen op de reserves. Zo zien we de post liquide middelen met ruim €3,7 miljoen omlaag hollen, wat maakt dat het eigen vermogen van Borsato met een derde krimpt tot €6 miljoen.


Waar is dat geld verder allemaal naar toe gegaan? Het zakenblad schrijft: “Een verklaring vinden we deels in het feit dat Borsato een stukje kortlopende schuld heeft afgelost (5,5 ton). Blijft nog steeds een onverklaarbaar gat over. Verder lezen dan maar. A-ha: ‘De woning te Alkmaar (een penthouse van €1.15 miljoen, red) geldt als onderpand voor de verstrekte hypothecaire leningen aan de heer M.R. Borsato.”

Op de vraag waar Borsato de drie miljoen aan heeft besteed kan Quote ook niet achterhalen uit het jaarverslag. het blijft bij: “Hoeveel verlies er is gedraaid, of juist een dikke dividenduitkering? Liep die scheiding in de papieren? We moeten u de antwoorden schuldig blijven.” Eindconclusie? ‘Vandaag is róóooood’, de volgende keer weer zwarte cijfers?