Vandaag Inside keert maandag terug op tv en met Johan Derksen

0

Het programma Vandaag Inside keert maandag terug op televisie. En met Johan Derksen aan tafel. Derksen zegt dat hij en zijn kompanen niet besloten op te stappen vanwege alle boze reacties, maar omdat ze geen “rugdekking” kregen van Talpa. Dat zou nu wel het geval zijn.

De drie presentatoren besloten bijna twee weken geleden te stoppen (zie video bovenaan) na een storm van commotie over een bekentenis van Derksen, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zij dat er geen penetratie was geweest.


In het AD vertelt Derksen nu dat hij en Genee en Gijp niet besloten op te stappen vanwege alle boze reacties, maar omdat ze geen “rugdekking” kregen van Talpa. Dat zou nu wel het geval zijn. Derksen in de krant: Tegen al die hysterische reacties ben ik wel bestand. Pissige columnisten en opgewonden dames aan talkshowtafels die leeglopen kan ik ook wel hebben. Ik kan wel tegen een stootje. Maar als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, daar heb ik echter niets van gemerkt.’”

Afgelopen zondag werd uitgenodigd bij de Talpa-directie, John de Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens, in het hoofdkantoor in Laren. ‘Het was een pittig en goed gesprek’, stelt Derksen. “De meningen en standpunten stonden haaks op elkaar, al ontstond er in het verloop van het gesprek wel meer begrip voor elkaars standpunten. De Mol benadrukte, dat hij wel achter ons stond, omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf de handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk, dat ze het programma graag wilde hervatten, maar geen enkel directielid was bereid aan de talk show tafel plaats te nemen om de gang van zaken nog eens te analyseren.”


Nadat het trio was opgestapt regende het steunbetuigingen. Ook dat is Derksen niet ontgaan zegt hij in het AD: “Ik ben bedolven onder mails, brieven, bloemen en sigaren. Het waren hartverwarmende reacties, mijn dank daarvoor. Om al die mensen een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten.”