MARC VAN DER LINDEN vrijwillig vetrokken bij Boulevard? (of zijn verhalen over drugs, drank en seksfilms dan toch waar?)

0

(Beeld: NPO)

Marc van der Linden ontkent dat hij is ontslagen door RTL Boulevard.  “Ik ben gewoon geen nieuw contract aangegaan. Ik wil eventjes vrij zijn”, aldus de royaltykenner. Maar boze tongen beweren dat er al jaren geruchten gaan over een vermeend drank- en drugsprobleem van Marc van der Linden en dat de reden zou zijn dat hij  niet meer in beeld komt bij Boulevard. En dan is er ook nog een recent uitgelekte sekstape waarop Van der Linden een door hem ontkende prominente rol in zou spelen.


Marc van der Linden stopt na twintig jaar als royaltykenner van RTL Boulevard. Na alle verhalen die over hem de afgelopen jaren de ronde deden benadrukken beide partijen dat het absoluut zijn eigen keuze was. RTL Boulevard wijst in de aankondiging van Marcs stoppen op zijn professionaliteit: “In de afgelopen jaren heeft hij zowel voor als achter de schermen gezorgd voor een professionele benadering en een hoge kwaliteit van verslaggeving over royaltyzaken.” Maar juist de afgelopen jaren waren juist verhalen dat het bij Van der Linden ontbrak aan die nu geroemde professionaliteit.

Zo werd de eerste showbizzrel van 2020 geboren toen columnist Jan Roos beweerde dat Peter R. de Vries het nieuws naar buiten had gebracht dat zijn collega en royaltydeskundige Marc van der Linden wegens het gebruik van de witte sloper, cocaïne, op straat gezet zou zijn bij RTL Boulevard. Nieuws dat al dateerde uit november 2018, maar aan het begin van 2020 een opmerkelijk vervolg kreeg.


Roos vertelde destijds, november 2018, niet hoe en van wie hij dat nieuws gehoord had, maar nu zegt hij in de podcast van Wilfred Genee Littekens dat het niemand minder dan Peter R. de Vries was die de bron van het geruchtmakende verhaal was. “Hij (Marc van Der Linden, red) was op een gegeven moment zo in de war dat hij uit de studio is begeleid. Dat weet ik van Peter R. de Vries. Dat is de bron van het verhaal dat die gozer is ontslagen, maar uiteindelijk weer bij de tent is binnengetrokken.”

Roos vertelde overigens het verhaal niet zelf uit de mond van Peter R. de Vries te hebben vernomen. “Dat heeft hij iemand anders verteld, die mij goed vertrouwt. Het is niet dat ik wakker word en wat heb verzonnen, maar ik heb vaak hele goede bronnen. Ik weet dat het in de televisiewereld dan een goed gebruik is om dat niet te vertellen, want dat schaadt je carrière en dat klopt.”

De zaak over het vermeende coke gebruik van Van der Linden liep in november 2018 hoog op. Zo dreigde Marc van der Linden RTL Boulevard-concurrent Shownieuws met juridische stappen als ze zouden berichten over de cocaïneroddel. Shownieuws-deskundige en Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker zei destijds: “Wij hebben onze journalistieke plicht gedaan door Marc van der Linden even te bellen en hij was not amused.“ () “Hij zegt dat het echt absoluut niet waar is en hij dreigt ons zelfs met een advocaat als we hier iets over zouden zeggen. Daar zijn we natuurlijk totaal niet van onder de indruk. Dit is journalistiek, dus we hebben ook wederhoor gedaan bij RTL.”

De Story-baas meende ook dat Roos best wel eens gelijk kon hebben. “Jan Roos is niet een man van de verfijnde nuance, maar wel iemand die het beestje bij z’n naam noemt. Hij is vergelijkbaar met een Johan Derksen, die ook altijd heel eerlijk is. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik Jan nog nooit op het tegendeel heb kunnen betrappen. Hij heeft toch een aantal dingen eerder gezegd.”

Roos zelf vond het destijds maar raar dat van der Linden het cokegebruik ontkende. “Dat Van der Linden nu de boodschapper probeert te onthoofden en alles glashard ontkent begrijp ik wel. Hij doet namelijk naast zijn roddelblad en royaltypraatjes bij Boulevard ook klusjes voor het Koninklijk Huis. Daar zitten ze natuurlijk niet te wachten op een type met dit soort hobby’s.” () “Ik heb het op Twitter gezet omdat het mij nogal bevreemd dat ze dit niet in hun eigen roddelprogramma bekend hebben gemaakt. Blijkbaar slaan ze daar slecht nieuws over henzelf liever over. Dat vind ik nogal hypocriet.”Op Twitter voegde hij er ook nog aan toe: “Het is toch stuitend hypocriet. Dag in dag uit de ellende van anderen naar buiten brengen en je eigen shit geheim houden.”

RTL 4 ontkende destijds dat Marc van der Linden op staande voet te hebben ontslagen als royaltykenner van RTL Boulevard. Dat hij rond de roddel een tijdje niet op het scherm was zou te maken hebben gehad dat de zender in onderhandeling was met Marc over een nieuw contract.

In de talkshow Op1 werd Marc van der Linden gisterenavond gevraagd ‘wat er aan de hand is’ rond zijn vertrek bij Boulevard. “Niks, behalve dan dat ik het twintig jaar doe”, antwoordde hij. “Vorig jaar was een rampzalig jaar met de dood van een collega die me zeer dierbaar is en zal blijven en die ik al dertig jaar kende. Ja, Peter R. de Vries.”

“Hij was echt een van de grote sterren van de show. Dat heeft een grotere impact gehad dan ik dacht. Dat het zo lang zou doordreunen, had ik niet verwacht. En ik heb mijn eigen gezondheid… Ik heb anderhalf jaar geleden in coma gelegen en door mijn werk heb ik soms de neiging om te denken: ach, ik bel de fysio wel even af.”

Marc van derr Linden zegt nu slechts voor zijn eigen gezondheid te kiezen. “In elk geval is Boulevard even on hold gezet. Maar ik blijf gewoon mijn werk doen als royaltyjournalist en wie me wil hebben: als ik tijd heb, kom ik. Ik ben niet ontslagen, ik heb geen ontslag genomen, ik ben gewoon geen nieuw contract aangegaan, omdat daar dan weer verplichtingen in zitten. Ik wil vrij zijn eventjes.”

Een paar weken geleden pakte Jan Roos programma RoddelPraat uit met sekstape waarop Marc te zien lijkt. Die ontkende, maar Roos ziet die sekstape ook als reden dat Van der Linden bij Boulevard vertrokken is. “Hahaha. Vlucht naar voren. En weer alles bij elkaar gelogen… (…) De werkelijke reden dat RTL hem niet meer wil inhuren is dat de man een groot drugs- en drankprobleem heeft en pornofilms maakt in zijn vrije tijd en dat RoddelPraat dat naar buiten heeft gebracht.”

Op haar showbizzkanaal Life of Yvonne bemoeit inmiddels ook Yvonne Coldeweijer zich met het vertrek van Van der Linden. “Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Marc niet vrijwillig is opgestapt, maar is ontslagen door RTL. Daarnaast is hij afgelopen vrijdag toevallig gespot door mijn eigen vrienden in Amsterdam. Marc stapte laveloos uit de taxi om geld op te nemen uit de muur.”

Héél laveloos….

“Hij was niet een beetje dronken, maar echt compleet van de wereld. Ze omschreven zijn toestand als zeer zorgelijk. Ik denk dat Marc er al jaren een heel geheim leven op nahoudt met een lifestyle die hem dus nu de kop heeft gekost. Hopelijk is er nog iemand in zijn omgeving die zich om hem bekommert.”