Pagina titel ...

Van je collega moet je het hebben: ‘Cocaïne-ontslag Marc van der Linden lekt uit door Peter R. de Vries’

0

De eerste showbizzrel van 2020 is geboren nu columnist Jan Roos beweert dat Peter R. de Vries het nieuws naar buiten heeft gebracht dat zijn collega en royaltydeskundige Marc van der Linden wegens het gebruik van de witte sloper, cocaïne, op straat gezet zou zijn bij RTL Boulevard. Nieuws dat dateert uit november 2018, maar nu aan het begin van 2020 een opmerkelijk vervolg krijgt.

Sleept Peter R. de Vries, die samen met zoon Royce een advocatenkantoor heeft, columnist Jan Roos nu voor de rechter nu hij in de podcast Littekens van Wilfred Genee zegt dat voormalig misdaadreporter de bron is van het nieuws dat Marc van der Linden wegens cocaïnegebruik door RTL Boulevard werd ontslagen?

Roos vertelde destijds, november 2018, niet hoe en van wie hij dat nieuws gehoord had, maar nu zegt hij in de podcast van Wilfred Genee Littekens dat het niemand minder dan Peter R. de Vries was die de bron van het geruchtmakende verhaal was. “Hij (Marc van Der Linden, red) was op een gegeven moment zo in de war dat hij uit de studio is begeleid. Dat weet ik van Peter R. de Vries. Dat is de bron van het verhaal dat die gozer is ontslagen, maar uiteindelijk weer bij de tent is binnengetrokken.”

Roos zegt overigens het verhaal niet zelf uit de mond van Peter R. de Vries te hebben vernomen. “Dat heeft hij iemand anders verteld, die mij goed vertrouwt. Het is niet dat ik wakker word en wat heb verzonnen, maar ik heb vaak hele goede bronnen. Ik weet dat het in de televisiewereld dan een goed gebruik is om dat niet te vertellen, want dat schaadt je carrière en dat klopt.”

De zaak over het vermeende cokegebruik van Van der Linden liep in november 2018 hoog op. Zo dreigde Marc van der Linden RTL Boulevard-concurrent Shownieuws met juridische stappen als ze zouden berichten over de cocaïneroddel. Shownieuws-deskundige en Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker zei destijds: “Wij hebben onze journalistieke plicht gedaan door Marc van der Linden even te bellen en hij was not amused.“ () “Hij zegt dat het echt absoluut niet waar is en hij dreigt ons zelfs met een advocaat als we hier iets over zouden zeggen. Daar zijn we natuurlijk totaal niet van onder de indruk. Dit is journalistiek, dus we hebben ook wederhoor gedaan bij RTL.”

De Story-baas meende ook dat Roos best wel eens gelijk kon hebben. “Jan Roos is niet een man van de verfijnde nuance, maar wel iemand die het beestje bij z’n naam noemt. Hij is vergelijkbaar met een Johan Derksen, die ook altijd heel eerlijk is. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik Jan nog nooit op het tegendeel heb kunnen betrappen. Hij heeft toch een aantal dingen eerder gezegd.”


Dat laatste is een feit. Roos beweerde ook al eens dat Gordon werd weggestuurd op de verjaardag van Linda de Mol, omdat hij cocaïne aan het uitdelen was. Ook haalde Roos het nieuws met zijn gerucht over een vermeende affaire tussen Thijs Römer en Wendy van Dijk. “Dat heeft hij heel stellig gezegd, maar er is eigenlijk nooit een tegengeluid op gekomen. Als zoiets gezegd wordt, zou je toch bijna zeggen dat je met smaad en laster aan de slag gaat,” aldus Den Aantrekker.

Roos zelf vond het destijds maar raar dat van der Linden het cokegebruik ontkende. “Dat Van der Linden nu de boodschapper probeert te onthoofden en alles glashard ontkent begrijp ik wel. Hij doet namelijk naast zijn roddelblad en royaltypraatjes bij Boulevard ook klusjes voor het Koninklijk Huis. Daar zitten ze natuurlijk niet te wachten op een type met dit soort hobby’s.” () “Ik heb het op Twitter gezet omdat het mij nogal bevreemd dat ze dit niet in hun eigen roddelprogramma bekend hebben gemaakt. Blijkbaar slaan ze daar slecht nieuws over henzelf liever over. Dat vind ik nogal hypocriet.”

Op Twitter voegde hij er veertien maanden geleden ook nog aan toe: “Het is toch stuitend hypocriet. Dag in dag uit de ellende van anderen naar buiten brengen en je eigen shit geheim houden.”

RTL 4 ontkende destijds dat Marc van der Linden op staande voet te hebben ontslagen als royaltykenner van RTL Boulevard. Dat hij rond de roddel een tijdje niet op het scherm was zou te maken hebben gehad dat de zender in onderhandeling was met Marc over een nieuw contract: We zijn met Marc in de finaliserende fase van een verlenging van onze samenwerking.“

 

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();