Vakantiepark van multimiljonair Peter Gillis krijgt waarschuwing nadat gasten ziek worden van het eten

0

Gasten van Prinsenmeer in Ommel, het voorbeeldpark van multimiljonair Peter Gillis, zijn na het’genieten’ van een maaltijd zo ziek geworden dat ze besloten een klacht in te dienen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De keuken van de Carribean-bar bleek na inspectie van het NVWA, niet te voldoen aan de wettelijke eisen van voedselveiligheid.

Nadat bezoekers van Prinsenmeer een klacht indiende bij de NVWA nadat ze ziek waren geworden na het eten in het park werd de keuken door de NVWA gecontroleerd en kreeg het bedrijf een waarschuwing. Sommige dingen zijn niet goed, maar ze kwamen aan het einde van een dag waarop hard gewerkt is,” verdedigt peter Gillis zich in het AD.


Volgens diezelfde Gillis zou de keuken te klein zijn voor de hoeveelheid eten die er gemaakt wordt, zat er te veel fritesvet rond de friture, stond een stoppenkast open, was de pizzavriezer vuil en is de afwerking van de keuken nog steeds niet aangepast na een eerdere waarschuwing. “Het is allemaal niet zo spannend. Sommige dingen zijn niet goed, maar ze kwamen aan het einde van een dag waarop hard gewerkt is.” Het blijft, in dit geval, bij een schriftelijke waarschuwing van het NVMA.

Begin november verschijnt overigens in een startoplaag van 100.000 exemlaren een biografie over het leven van Gillis, opgetekend door Mark Koster die eerder een boek schreef over de mediafamilie De Mol. In het AD zegt Gillis daarover: “Ik heb Mark zelf benaderd, omdat ik iemand zocht die mijn verhaal mooi en met humor kon opschrijven. In januari zijn we begonnen en hij is dertig dagen met me mee gereisd. Hij heeft hier zelfs geslapen.”