VADERSCHAPSTEST! Lichaam Diego Maradona mag niet worden gecremeerd

0

Het lichaam van het Argentijnse voetbalicoon Diego Maradona mag niet verbrand worden, maar moet bewaard blijven, voor het geval nog een keer DNA-onderzoek nodig is voor een vaderschapstest. Zo wordt momenteel nog onderzocht of de voormalig wereldkampioen de biologische vader is van een zesde en een zevende kind. Officieel heeft hij er vijf.

Een rechtbank in Buenos Aires oordeelde dat het stoffelijk overschot daarom niet verbrand mag worden. Maradona overleed eind vorige maand op 60-jarige leeftijd en werd toen iets buiten de hoofdstad van Argentinië begraven.


Volgens de advocaat van Maradona zijn er al DNA-monsters die bewaard worden. Toch bepaalde de rechter dat de familie niet mag overgaan tot crematie.

De Argentijn, die zijn land in 1986 de wereldtitel bezorgde, heeft in totaal vijf kinderen officieel erkend: Diego Junior, dochters Dalma en Gianinna, Jana (dochter van een onbekende moeder uit Argentinië) en Dieguito Fernando. Vorig jaar meldden Argentijnse media dat Maradona nog een zesde kind zou erkennen. Ook wordt momenteel onderzocht of de voormalig wereldkampioen de biologische vader is van een zevende kind.