Vader van kleine Claire meldt zich bij Maxime Meiland: ‘Waarom doet Jaap dit nou?’

0

De vader van Claire, de driejarige dochter van Maxime Meiland, heeft van zich laten horen! Eind oktober stuurde hij voor het eerst in drie jaar een appje. ‘Ik ben er nu wel klaar voor om Claire te zien,’ luidde de tekst. Volgens mama Maxime legt hij daarmee de bal ineens weer bij haar neer, maar Maxime weet er totaal geen raad mee. Zeker nu kleine Claire nieuwe liefde Leroy al papa noemt.

Toen Maxime na een one night stand met Jaap aan hem meldde dat zij zwanger was wilde die niets van een kind weten. Uiteindelijk besloot Maxime het kindje te houden. Jaap verdween uit haar leven. Vandaag zegt ze in weekblad Privé: “Ik heb daarna nog een keer contact moeten zoeken om te vragen of er misschien erfelijke ziektes in zijn familie zijn waar ik vanaf moest weten, maar daarna viel het helemaal stil. Ik heb hem bij de geboorte nog wel ge-appt dat het een meisje was en dat ze gezond was, maar ook daar kreeg ik geen antwoord op. Met haar eerste verjaardag heb ik zelfs nog een kaart met een foto gestuurd in de hoop dat dat iets zou aanwakkeren, maar wederom geen respons. Daardoor is de deur nu wel dicht.’


Maar eind oktober meldde jaap zich weer, zo vertelt Claire. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat hij me vorige maand, eind oktober, voor het eerst in drie jaar een appje heeft gestuurd. ‘Ik ben er nu wel klaar voor om Claire te zien,’ stuurde hij. Daarmee legt hij de bal ineens weer bij mij neer, maar ik weet me er totaal geen raad mee. In het begin heeft hij me totaal laten zitten, hij wilde zelfs dat ik onze dochter zou laten weghalen en weigerde op de geboorteakte te staan. Bovendien heb ik nu een heel ander, gelukkig leven met Leroy en is Claire hem, uit zichzelf, ook nog eens papa gaan noemen. Leroy glunderde helemaal van oor tot oor toen hij dat hoorde en sindsdien hebben we dat erin gehouden. Dat duo is echt twee handen op één buik. Als hij ook maar een seconde weg is, vraagt ze meteen: ‘Waar is papa?’

Moet ik die stabiele basis dan ineens weer overhoop gaan gooien omdat Jaap eindelijk zover is? Of zou het komen omdat hij zijn dochter nu opgevoed ziet worden door een andere man? Het liefst zou ik alles laten zoals het is, maar ik wil ook niet tegen het moment aanlopen dat ik Claire op latere leeftijd moet zeggen dat ik haar echte vader bij haar heb weggehouden toen hij weer contact zocht. Ik zit in een lastig parket en daar baal ik van. Waarom doet Jaap dit nou?’


Mocht Claire later zelf vragen gaan stellen dan zal Maxime haar de waarheid vertellen over haar biologische vader. “Ik zou het haar nooit verbieden om hem te bezoeken. Ze moet doen wat ze wil, maar ik heb mijn best gedaan. Jaap heeft me alles alleen laten doen en hij heeft nooit enige hulp geboden. Dat heeft me zo hoog gezeten, dat ik in de begintijd weleens uitschreeuwde: Ik pak die Maxi-Cosi, bel bij hem aan en zeg: doe jij het maar. Hij komt er nu lekker makkelijk vanaf en neemt geen enkele verantwoordelijkheid. Dat steekt toch. Jaap heeft ook pas maanden later aan zijn ouders verteld dat hij vader zou worden. Kun je het je voorstellen? Zijn ouders wilden Claire wel graag zien en gingen daarover in gesprek met mijn ouders. Ze waren tijdens die ontmoeting ontzettend negatief en alles zou mijn schuld zijn geweest. Jaap had net een nieuw huis en een nieuwe vriendin en het kwam dus allemaal niet zo goed uit. Waarom wil je dan überhaupt praten? Als je zulk soort dingen zegt terwijl ik zwanger ben en in zo’n positie sta, dan hoef ik je echt nooit meer te zien. Jaaps vader is later wel wat bijgetrokken en is wel een keer bij zijn kleindochter Claire geweest.’

Share.