Vader van Britney Spears beweert dat zijn dochter lijdt aan dementie

0

Ín de rechtszaak tussen Britney Spears (39) en haar vader Jamie Spears (68) hebben de advocaten van haar vader stukkenin ingebracht waarin valt te lezen dat Britney lijdt aan dementie en ze daarom onder curatele van haar vader moet blijven. niet verantwoordelijk mag zijn voor haar eigen doen of laten.

Na haar zenuwinzinking van 2007 mag Britney zelf geen enkele beslissing meer nemen en beheert vader Jamie Spears haar zaken. Zo mag de 39-jarige zangeres al dertien jaar niet haar eigen (financiële) beslissingen nemen. Britney probeert al enkele jaren om haar leven weer in handen te krijgen, maar voorlopig zonder succes.


Uit de recent opgedoken documenten blijkt dat Britney volgens haar vader lijdt aan een vorm van dementie. BBC-journalist Mobeen Azhar, die meewerkt aan de BBC-documentaire over het leven van de zangeres, dacht aanvankelijk dat het om een complottheorie ging. “Ik weet niet of deze documenten echt zijn, maar het lijkt erop dat ze iets te maken hebben met de curatele”, aldus Mobeen Azhar.

“Dat Britney kampt met dementie is een optie, maar als dat het geval is, is de wereld daar niet van op de hoogte”, vertelt Azhar. Volgens Azhar is het onwaarschijnlijk dat de ziekte dementie echt is vastgesteld bij de zangeres. Mensen onder de 65 zelden krijgen zelden te maken met deze aandoening. “Het is mogelijk dat Britney helemaal geen dementie heeft, maar dat het team rond de curatele probeert om dit door te drukken. Als dat het geval is, dan is de hele zaak gewoon angstaanjagend,” zegt de BBC-journalist.


De nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears, ‘The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservationship’, is op 5 mei op BBC 2 te zien. Vandaag, 1 mei, is de docu al te zien via de streamingdienst van de Britse omroep, de BBC iPlayer.

Vermoedelijk zal Britney zelf in juni voor de eerste keer over de hele curatele praten in de rechtbank.

Share.