Vader Big Brother-deelnemer Peter Trippaers gruwelijk vermoord

0

De vader van Peter Trippaers, een van de deelnemers in het nieuwe seizoen van Big Brother is gruwelijk aan zijn einde gekomen. De man werd vermoord in zijn eigen villa, terwijl Peters moeder bij de overal zwaargewond raakte.

In Het Belang van Limburg vertelt Peter Trippaers openhartig over de moeilijkste periode in zijn leven. Zijn vader werd vermoord tijdens een overval de beruchte villamoord in Houthalen eind 2000. “Mijn vader heeft toen het leven gelaten, mijn moeder heeft het overleefd: zij woont nu in een rusthuis. Dat was inderdaad een zwart hoofdstuk in mijn leven.”


“De moord was op zich al verschrikkelijk, maar ook het rechtbankproces achteraf was heftig. Ik denk elke dag aan mijne pa, maar ik heb die hele geschiedenis ondertussen wel een plaats gegeven. Omdat die gebeurtenis geen blijvende schaduw over mijn leven mag werpen. Ik moet vooruit”, benadrukt Peter Trippaers in het dagblad.

In Big Brother sprak Peter ook openhartig over zijn jeugd. Daar vertelde hij dat hij zijn moeder 25 jaar lang niet gezien had. “Ik ben eigenlijk opgeroeid in een gouden kooi. Ik mocht geen vrienden hebben, die mochten ook niet thuiskomen (…) Ik zeg altijd: ze was verliefd op mij.”


En dan had Peters moeder ook nog problemen met zijn vriendinnetjes. “Geen één meisje was goed. Dus ik heb op een bepaald moment een keuze moeten maken tussen mijn vrouw en mijn ouders. Ik heb gekozen voor mijn vrouw. Ik moest daarmee verder”, aldus Peter. Na 25 jaar besloot hij haar een tweede kans te geven, maar volgens de realityster wordt het nooit meer zoals eerst. “Die band is stuk, ik voel dat.”

De moord op vader René Trippaers gebeurde in de late avond van 11 december 2000. In het onderzoek naar de daders werden enkele dagen na de moord twee verdachten ingerekend, maar bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Een tip naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht zorgde er uiteindelijk voor dat de verdachten opgepakt werden.