UNIEK BINNENKIJKEN – ‘Sunny Home’, het huis van schrijver Maarten en zijn vrouw Eva Biesheuvel, te koop VOOR 450.000 euro

0
“Ik zal u mijn kamer beschrijven precies zoals hij is, opdat mensen over duizend jaar weten hoe een kamer anno 1983 in Leiden, Nederland, eruitzag. Ik geloof dat iedereen graag wil weten hoe mijn kamer eruitziet”, schreef de deze zomer overleden Maarten Biesheuvel in Reis door mijn kamer. Het houten Leidse huis waar Maarten Biesheuvel en zijn vrouw Eva in woonden, staat te koop voor 450.000 euro.

Het groene, houten, huis van de Biesheuvels is het enige volledig houten huis dat Leiden rijk is en werd in 1924 gebouwd. Tot en met 4 november is het te bezichtigen, waarna het door middel van inschrijving wordt verkocht. Tot vrijdag 6 november kan er geboden worden.


Het huis zal wel flink gerenoveerd moeten worden. Zo is het bijvoorbeeld niet niet geïsoleerd en door de bruine beits op de muren oogt het donker, terwijl het eigenlijk een zonnig huis is, aldus Lek makelaar die het huis in de verkoop heeft. Wat er u erbij krijgt is de plank van de Biesheuvels met de tekst: ‘Wees welkom, beste vrind, bij Biesheuvel, vrouw en kind’.

De afgelopen zomer overleden Maarten Biesheuvel met zijn vrouw Eva die in 2018 overleed


Wie het huis ook koopt, het was volgens Maarten Biesheuvel een huis waar je gelukkig kunt worden, getuige de omschrijving van de schrijver zelf: “Omdat mijn kamer op het noorden ligt en er voor het huis hoge bomen staan is het overdag gewoon schemerachtig. Het is een kamer waar ik me heel wel in voel, ik heb van mijn leven vijf kamers gehad en dit is de kamer waarin ik me het gelukkigste voel.”

De koper krijgt een woonoppervalk, verdeeld over twee verdiepingen van 160 vierkante meter. Er zijn 5 kamers (3 slaapkamers), een badkamers met douche en een apart toilet.