HollywoodHuizen Top 10 2020 – Op 2: FOTO: ‘Het pruikie van kale Rogier heb je niet voor een prikkie’

0

Het verhaal dat op nummer 2 staat in de HollywoodHuizen meest gelezen Top 10 2020 werd gepubliceerd op 19 oktober en onthulde in woord en beeld dat Rogier van het populaire tv-duo Frank & Rogier zijn kale hoofd verborg on der een pruik.

Was het vorige week woensdag weekblad Privé die de eerste foto van Rogier Smits naar buiten bracht, vandaag laat Privé’s hoofdredacteur Evert Sangtegoeds op zijn Pagina Privé in de Telegraaf een ander plaatje van de toch echt kale Rogier zien. Santegoeds bij die foto: ‘Een paleis mogen ze dan ’voor een prikkie’ verbouwen, het ‘pruikie’ van Rogier heb je niet voor een prikkie! De haardracht van de jongste van de twee interieurdesigners is onmiskenbaar uitgegroeid tot zijn handelsmerk. Rogier heeft in het verleden wel laten doorschemeren dat hij zou lijden aan een zeldzame haarziekte en daarom ’haarstukken’ zou hebben, volgens mensen die hem al langer kennen, werd hij op zeker moment langzaam kalend en besloot hij op een dag tot een resolute oplossing’.


Vraag is of Rogier (46), die met zijn Frank (76) in een huwelijkscrisis verkeert, de foto van zijn kale kop in weekblad Privé en in de Telegraaf leuk vindt, maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Uniek beeld’ kopte weekblad Privé afgelopen woensdag dan ook bij de foto waarop Rogier Smit met een kale kop te zien is.  De vraag is wel of iemand Rogier zou herkennen, zonder de rijk golvende manen die vast onderdeel van zijn outfit zijn geworden.
Dat Rogier een pruik heeft ontkende hij altijd. Maar vrienden uit Den Haag herinneren zich Rogier nog uit de tijd dat hij soms mét en soms zónder haarstuk de deur uitging. En zo werd hij ook gefotografeerd…
Sinds hij tv-roem vergaarde, maakt de extra haardos echter steevast deel uit van zijn verschijning. De overdaad aan haar op zijn hoofd is deel gaan uitmaken van zijn handelsmerk, zo schrijft het weekblad. Op de exclusieve Prive-foto  – volgens ingewijden pakweg twaalf jaar oud – poseert Rogier nog zonder pruik met Frank en met een collega uit modezaak Mulberry, waar hij toen in Den Haag werkte. Slechts weinig mensen zagen hem sindsdien zo…
Rogier Smit, zo schrijft weekblad Privé ook , heeft in de loop van de jaren een opmerkelijke metamorfose ondergaan. Vanaf het moment dat hij op de buis verscheen, was er veel te doen over zijn weelderige kapsel. Veel kijkers waren ervan overtuigd dat Rogier zich een pruik had laten aanmeten. ‘‘Er wordt gegist en geraden en er is niemand die mij recht op de man af durft te vragen of mijn kapsel echt is of dat ik een pruik op mijn hoofd heb,’ vertelde Rogier nog niet zo lang geleden openhartig in Privé. ‘Ik zal het uitleggen. Mijn kapsel bestaat voor een klein gedeelte uit extensions, die ik elke zes weken bij mijn kapper laat bijstellen.”
Dan: “Een jaar of tien geleden kreeg ik spontaan kale plekken op mijn hoofd. Ik ben naar de dokter gegaan en na uitgebreid onderzoek bleek ik aan alopecia areata te lijden. Dat is een auto-immuunziekte waarbij de haarwortelzakjes ontstoken raken. Het gevolg daarvan is dat de haargroei wordt geremd. Het is een goedaardige aandoening. Niet leuk, maar volgens de arts hoef ik me er geen zorgen over te maken. De mogelijkheid bestaat dat de ziekte net zo spontaan verdwijnt als ie is gekomen. Om de kale plekken te camoufleren, heb ik besloten extensions te nemen en die bevallen me goed. Ik maak er geen geheim van dat ik ijdel ben. Ik ga altijd goed verzorgd de deur uit en ik vind het heerlijk om complimenten over mijn kleding en uiterlijk te krijgen,’ aldus Rogier in het weekblad.