U zoekt koninklijk baantje? Luxemburgs hof houdt grote schoonmaak en heeft 19 vacatures

0

Worden Henri, Groothertog van Luxemburg en zijn vrouw Maria Teresa uw nieuwe bazen?

Tussen 2014 en 2019 vertrokken of moesten 51 medewerkers vertrekken aan het Luxemburgse hof . Er heerste een angstcultuur achter de paleismuren en bovendien bleken de financiën niet transparant genoeg. Reden voor een grote schoonmaak ten paleize. dus als u een koninklijk baantje ambieert… Discretie wel gewenst.


“Het Luxemburgse hof kan jouw talent gebruiken! Solliciteer vandaag nog en kom bij een dynamisch en geëngageerd team terecht.” Dat zijn de eerste zinnen bij de maar liefst 19 vacatures die het Luxemburgse hof wil ingevuld zien. Die nieuwe banen zijn het gevolg van de drastische hervorming die premier Xavier Bettel beloofde na een vernietigend rapportn.

Aan het hof rommelt het al jaren. Reden voor premier Bettel van Luxemburg een onderzoek in te stellen. De resultaten die begin dit jaar aan hem en aan groothertog Henri werden gepresenteerd, waren beschamend. Het ontbrak aan het hof aan een heldere structuur, er heerste een angstcultuur en groothertogin Maria Teresa nam alle belangrijke beslissingen aangaande het personeel. Ook de geldstromen waren niet helder.


NU houdt de regering strikter de touwtjes in handen. Vanaf nu is het de overheid die de paleismedewerkers betaalt. ). Daarmee lijkt groothertogin Maria Teresa aan de kant geschoven.

De lange lijst van vacatures verraadt dat het er “grote schoonmaak” wordt gehoudenis. Gezocht: van een leidinggevende om de communicatie te zorgen, over een archivaris tot onderhoudsmedewerkers. “Discretie” is vaak een van de vereisten in de jobomschrijvingen.