TYPHOON wilde aan aan leven maken: ‘Ik stond op een klif en dacht: het is goed zo’

0

(Beeld: AVRO/TROS)

Zanger Typhoon (38) heeft op het dieptepunt van een depressie overwogen er een einde aan te maken. “Ik zag een klif en ik dacht… Ik schaam me nu dat ik het zeg. Maar ik zag een klif en ik dacht: weet je wat: het is goed zo. Ik ga. Gelukkig was er iets in mij dat zei: dit is niet de oplossing.”


Zangers Stef Bos en Typhoon ontmoetten elkaar in Strandgasten, het programma van Nick, Simon en Kees Tol. Beiden blijken de afgelopen tijd door een donkere periode te zijn gegaan. Zo verloor Bos vorig jaar in Zuid-Afrika zijn schoonmoeder bij een auto-ongeluk Typhoon kende ook een zware periode na de Vrienden van Amstel. “Ik was er wel, maar na Vrienden van Amstel viel het doek voor mij. Het werd echt zwart: een depressie.’’

Hij kampte zelfs met gedachten om er niet meer te willen zijn. “Op een gegeven moment was het zo zwaar. Ik was in de bergen in Zwitserland met vrienden. We gingen hiken en ik dacht dat het veel beter met me ging. Ik had ze afgezet voor een hike, want ik kon het niet. Ik zag een klif en ik dacht… Ik schaam me nu dat ik het zeg. Maar ik zag een klif en ik dacht: weet je wat: het is goed zo. Ik ga.”


Iets hield Typhoon tegen. “Gelukkig was er iets in mij, dat zei: dit is niet de oplossing.” Inmiddels ligt die depressie achter hem. Hij werd weer verliefd en is weer gelukkig. “Op mijn vorige plaat zeg ik tegen Marie (zijn vriendin, red.): ‘We zijn niet de oplossing voor elkaars verleden.’ Want soms lijkt het zo. Nu heb ik jou en nu is alles beter. Nee, we hebben dezelfde wens om één te zijn in liefde. Daar mogen we elkaar in ondersteunen en helpen. Dat is de reden waarom ik hier vandaag sta.”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.