Tygo Gernandt: ‘Ik heb lang gedacht dat ik óók een gezin wilde stichten. Dat verlangen wordt minder’

0


Tygo Gernandt is openhartig over zijn turbulente liefdesleven, de band met zijn bekende exen, drugsverslaving en nieuwe inzichten. Een van die nieuwe inzichten: hij wil geen gezin meer stichten.

Tygo Gernandt ziet licht aan het einde van de tunnel. Hij is tevreden. Rustiger ook. ‘Ik zat jarenlang in een voortrazende trein. Als ik achteromkeek, zag ik alle stations die ik had gemist. Tegenwoordig rem ik vaker af,’ vertelt hij in het nieuwe nummer van Jan Magazine.


Daarin verhaalt Tygo ook over zijn turbulente liefdesleven en het verband met zijn jeugd. ‘Ik heb nooit het gevoel gehad dat het echt zin heeft om door te vechten; uiteindelijk gaat alles toch kapot. Mijn langste relatie duurde vijf jaar, dat was met Eva van de Wijdeven, en die heb ik beëindigd omdat zij een stuk jonger was en dóór moest, méér wilde, terwijl ik het op dat moment juist een beetje kalmer aan probeerde te doen. Overigens heb ik met haar – maar ook met mijn andere exen, Tatum Dagelet, Anna Drijver, Tanja Jess en Annewil Hokken – nog steeds een goed contact.

tygo vertelt in het maandblad ook dat een gezin er voor hem niet meer in zit. “Ik heb heel lang gedacht dat ik óók een gezin wilde stichten. Dat verlangen wordt minder. Oké, ik vind het weleens jammer dat er niemand op de bank zit om even mee te knuffelen – en mijn lieve kat, Ché, is er ook al een jaar niet meer – maar ik ben toch best tevreden in mijn eentje. Mijn moeder, die ons min of meer alleen heeft opgevoed, zei altijd dat we helemaal geen metgezel nodig hadden. Je kan het zelf. Ik denk dat ik haar mantra heb overgenomen. Kijk maar om je heen: één grote ruimte. Dit is toch geen huis waar je met vrouw en kinderen in zou kunnen wonen?’