Nieuwe Twente-voorzitter Arno van der Laan kan altijd nog zijn landgoed verkopen om zijn cluppie te redden…

0
De Twente-voorzitter bezit ook het Longridge Wijnlandgoed in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.
De nieuwe Twente-voorzitter Aldo van der Laan zit er met een vermogen van 155 miljoen warmpjes bij.
Een vermogen dat tweemaal zo groot is als de complete schuld van de ‘Tukkers’, want die is er ‘maar’ 58 miljoen.
Zijn vermogen is goed voor plaats 122 in de meest recente Quote 500
Hij heeft het in 2006, in eerste instantie bedoeld als hobby, gekocht
Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit wijnbedrijf een tophuis te maken
En dat is gelukt
Van der Laan is ook eigenaar van vleeswarenfabrikant Kips, bekend van de slogan Liever Kips leverworst dan gewone leverworst
De wijnen die hij maakt positioneren zich aan de bovenkant van de markt
De nieuwe sterke man bij voetbalclub FC Twente, Arno van der Laan, kan altijd nog zijn landgoed in Zuid-Afrika verkopen om zijn cluppie te redden…

Wat is de overeenkomst tussen V&D-baas Marc Leder en de voorzitter van voetbalclub FC Twente? Beiden zijn steenrijk en beiden staan aan het hoofd van een bedrijf in financiële nood. Kocht Leder recent een pandje van 20 miljoen in de Hamptons, de FC Twente-voorzitter heeft een leuk landgoed in Zuid-Afrika dat hij ten gelde kan maken om zijn club te redden.


De welgestelde vleesondernemer Aldo van der Laan, nu ook voorzitter van FC Twente, springt de club op dit moment bij met renteloze leningen, zodat de spelerssalarissen nog kunnen worden uitbetaald. Van der Laan zit er met een vermogen van 155 miljoen, goed voor plaats 122 in de meest recente Quote500, dan ook warmpjes bij. Een vermogen dat tweemaal zo groot is als de complete schuld van de ‘Tukkers’, want die is er ‘maar’ 58 miljoen.

Van der Laan vergaarde zijn fortuin als mede-eigenaar van Meatpoint, waaronder de bekende Zwanenberg Food Group valt, de grootste vleesgroothandel van Nederland. En dan is Van der Laan ook nog eens eigenaar van vleeswarenfabrikant Kips, bekend van de slogan Liever Kips leverworst dan gewone leverworst. En hij bezit ook het Longridge Wijnlandgoed in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.


Hij heeft het in 2006, in eerste instantie bedoeld als hobby, overgenomen. Hij vond in Longridge een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. En dat is gelukt. Misschien tijd om te verkopen?