Tweet dit maar Nederland! Harm Edens reageert met leren string op te kort jurkje Lieke van Lexmond

0

Het was een opmerkelijk moment bij het satirische tv-programma ‘Dit Was Het Nieuws’. Presentator Harm Edens deed zijn broek omlaag en en danste in alleen een leren string achter zijn presentatiedesk. Edens reageerde met zijn strip act op de commotie over het zogenaamd te korte jurkje dat Lieke van Lexmond droeg tijdens de finale van de The Voice Senior.

Volgens Twitteraars was het jurkje van Van Lexmond veel te kort. “Ik denk dat wij dat probleem niet hebben, zeker ik niet. Maar als vrouwen iets aanhebben op tv dan ontploft half Twitter volgens mij met: dat ziet er niet uit of dat is veel te sletterig”, meende zegt cabaretier en panellid Jan Jaap van der Wal.


Waarop presentator Harm Edens (59) reageerde met: “Lieke van Lexmond droeg een erg kort jurkje tijdens de The Voice Senior. Ophef, aldus Shownieuws en consorten. Ik snap die heisa niet helemaal, maar het zal de kijkcijfers vast ten goede komen dus eh: tweet dit maar Nederland”, zegt Edens.

Na die woorden doet Edens een kleine strip act en blijkt hij een zwarte string aan te hebben waarin hij de kijkers trakteert op een dansje.


Edens, die het programma al voor het 39ste seizoen presenteert, vertelde recent in Veronica Magazine dat hij het programma nooit vrijwillig zou verlaten. “Zolang ik de energie heb om het goed te kunnen blijven doen, zit je met mij opgescheept. Ik ga uit mezelf niet weg, hoor. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, ben niet zwaar grijzend en heb op mijn 59ste nog bakken vol energie. En moet ik weg omdat ik bijna zestig ben? Groucho Marx was vierhonderd toen hij nog mooie dingen deed.”

Dit was het Nieuws loopt al bijna 25 jaar op tv, maar dat is volgens de gastheer ‘geen wonder’. “Op de eerste plaats verandert het nieuws continu en omdat het nieuws leidend is, hebben we geen format waarbij je van gekkigheid niet meer weet waar je het over moet hebben”, zegt Harm. “En vergeet niet: we maken niet zo veel afleveringen per jaar, hè. Dit jaar twee keer zeven stuks. We hebben er weleens tien achter elkaar gedaan, maar toen werden we zó moe van elkaar…”