Tweede kindje samen voor Estavana en Rafael

0

(Beeld: Instagram Estafana)

Estavana Polman en Rafael van der Vaart gaan samen voor een tweede kindje. Een een broertje of zusje van de nu 4-jarige Jesslynn en Estafana’s stiefzoon  Damián zal in Nederland geboren worden, want het stel wil weer in ons land gaan wonen.


“Ik wil heel graag nog een kindje”, zegt Estavana tegen in weekblad Story. “Niet meteen nu, dat zou niet handig zijn wat betreft mijn carrière. Maar daarna zeker wel!” Dat een broertje of zusje van de nu 4-jarige Jesslynn zal meer dan waarschijnlijk in Nederland geboren worden.

Estavana en Rafael wonen nu nog in Denemarken, maar ze willen terug naar ons land. “Zodra ik mijn laatste handbal heb gegooid, neem ik het eerste het beste vliegtuig naar Nederland. Ik mis mijn familie namelijk veel te veel om langer dan nodig in Denemarken te blijven,” zegt ze in het weekblad.


Het tweede kindje samen maakt niet dat er ook getrouwd gaat worden. “Ik vind dat als je samen een kindje hebt, je eigenlijk al een soort van getrouwd bent. Door Jesslynn zijn we voor altijd met elkaar verbonden”, aldus Estavana.

Estafana en Rafael hebben nu al een jaar ook de zorg over Damián van der Vaart (14) die naar Denemarken kwam om daar te voetballen. Sindsdien woont hij ook bij zijn vader Rafael van der Vaart (38), zusje Jesslynn en bonusmoeder Estavana Polman (28), met wie de band ijzersterk is geworden.

Estavana Polman is op dit moment met het Nederlands handbalteam op trainingskamp, maar zal niet in actie komen deze week bij de EK-kwalificatie tegen Belarus en Griekenland. Haar revalidatie gaat nog niet zo voorspoedig als gehoopt. “Maar er is nog geen paniek, ik ga voor het WK.”

In juni onderging ze voor de tweede keer in tien maanden een knieoperatie aan haar kruisband ne miste na het EK ook de Olympische Spelen. Over twee maanden ontbreekt ze wellicht ook op het WK, waar Nederland de in 2019 behaalde titel verdedigt. In een medisch lab testte ze het krachtverschil tussen haar beide benen. Rechts loopt nog te veel achter om een rentree in het veld te maken.