Tweede keus Philip Freriks: ‘Humberto Tan was eerste keus als presentator De Slimste Mens’

0

Niet Philip Freriks, maar Humberto Tan was eerste keus als presentator De Slimste Mens. Maar juist op dat moment maakte Tan voor veel geld de overstap naar RTL en kwam Freriks in beeld. Maarten van Rossem zei overigens in eerste instantie ‘nee’ om eenkoppig jurylid van het programma te worden.

Philip Freriks en Maarten van Rossem zijn al tien jaar lang de presentator en het eenkoppig jurylid van De slimste mens , de kennisquiz die maandag aan zijn twintigste editie begint. In een interview met het AD vertelt Freriks dat hij zeker geen eerste keus was voor het programma. In het vraaggesprek met de krant zit hij samen met Van Rossem aan tafel. “Hadden ze jou verteld dat Humberto Tan ging presenteren?”, vraagt Freriks aan het jurylid van De Slimste Mens. “Die kon niet. Die ging net miljoenen verdienen bij RTL. Ik ben eigenlijk tweede keus.”


Maarten van Rossem zei in eerste instantie zelfs ‘nee’ om eenkoppig jurylid van het programma te worden. Van Rossem: “Ik had aanvankelijk nee gezegd. Bernard (de producent, red) had mij twee dvd’tjes toegestuurd van het Belgische programma. Ik vond dat waardeloos. De jury ook. Een professor met een baard. Ik had de indruk dat de man alles van de autocue las. Bovendien had het programma een toon van leukigheid. Onderbroekenlol.’’

 Van Rossem vertelt ook dat hij niet wist wie de presentator zou worden toen hij uiteindelijk ‘ja’ zei tegen de klus. “Ik heb uiteindelijk ja gezegd tegen een anonieme presentator. Ik wist pas later dat jij ging presenteren.”


Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens begint morgen, maandag 11 juli, om 20.40 uur op NPO 2.