Twee jaar na overlijden van zijn Martin: André van Duin (75): ’Mijn verjaardagscadeau… heet Fernando!’

0

(Beeld: Omroep Max/inzet Facebook)

André van Duin werd gisteren 75 jaar. En het leven en het geluk lachen hem voorzichtig weer toe, nu er een nieuwe man in zijn leven blijkt te zijn. Ruim twee jaar na het overlijden van zijn echtgenoot Martin heeft de komiek een nieuwe relatie met de 61-jarige Fernando Reyes, die al jaren bevriend is met Van Duin, maar nu is de relatie ook romantisch geworden.


“Dat dít me nog mag overkomen. Met Fernando hoop ik nog veel mooie jaren te beleven”, aldus Van Duin in gesprek met De Telegraaf. De komiek kent Fernando al jaren: de twee werkten in de jaren zeventig en tachtig samen bij Op Losse Groeven en Op volle toeren.

“Martin blijft mijn grote liefde, dat zal nooit veranderen en dat weet Fernando ook. Dat gevoel zal nooit veranderen. Hij kan daarmee leven. Want natúúrlijk is die rouw allemaal nog niet verwerkt. Maar ik ben ook niet iemand die heel lang alleen kan zijn”, vertelt de 75-jarige presentator.


Ze kennen elkaar la hee lang. De 61-jarige Fernando heeft zelfs de ouders van Van Duin nog gekend. “We hebben natuurlijk een hele basis hè? We kennen zoveel dezelfde mensen. Voor Joop van den Ende heeft hij ook nog gewerkt. Bij hem en Janine zijn we twee keer gaan eten. Hij heeft al mijn vrienden al wel een keer ontmoet en Fernando valt bij iedereen in de smaak.”

“Kijk, hij is niet de nieuwe Martin. Dat kan ook niet. Martin is Martin en hij is Fernando. Het is jammer en tragisch hoe het allemaal gelopen is, zo jong. Maar ik weet zeker dat Martin dit helemaal goed vindt. Die wilde niet dat ik alleen zou blijven. Martin wist ook dat ik dat helemaal niet kan. Dus ja, dan is dit in de gegeven situatie het beste wat me kon overkomen”, zegt Van Duin.

Fernando R eyes is ook de bedenker van de Vogeltjesdans. Hij groeide op met zangeres Corrie Konings, danst al zijn hele leven en is eigenaar van een dansschool en ballet op Mallorca. Volgens de regionale krant BN/DESTEM heeft de nieuwe liefde van Van Duin de danspasjes gemaakt op verzoek van zijn moeder. In de krant zei Fernando een paar jaar geleden dat hij nooit erkenning heeft gekregen voor het uitdragen van de cultuur van Sint Willibrord over de hele wereld. “Een lintje zou wel leuk zijn”, solliciteerde de Spaanse Nederlander destijds naar een koninklijke onderscheiding.