TV-seksuoloog wil JOHAN DERKSEN aanpakken over bewering dat Mark Ruttte aseksueel is

0

Over zijn amoureuze bestaan zwijgt de vandaag als premier van Nederland afscheid nemende Mark Rutte als het graf. Ogenschijnlijk gaat hij als verstokte vrijgezel door het leven. Er is zelfs onduidelijkheid of hij een voorkeur voor vrouwen of mannen heeft. Reden voor Johan Derksen Rutte in Vandaag Inside Oranje te suggereren dat Rutte aseksueel zou zijn. En dat pikt tv-seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart niet.

‘Dat vind ik totale onzin,’ zegt tv-seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart die regelmatig aanschuif bij Vandaag Inside.  ‘Veel mensen denken dat aseksualiteit betekent dat iemand niet van seks houdt. Maar dat is absoluut niet waar. Het is een geaardheid. Die geaardheid houdt in de kern in dat je nooit romantische gevoelens hebt ervaren en geen seksuele aantrekkingskracht tot anderen hebt gevoeld,’ zegt Eveline in Story.


“Ik vind het ontzettend kwalijk dat Rutte dat label opgeplakt heeft gekregen. Dus als ik weer bij VI ben, zal ik Johan dat ook wel even vertellen. Ik neem Johan dat niet kwalijk, want juist omdat hij dat zegt, en veel mensen zo denken, vind ik het belangrijk dat ik dat uit de wereld kan helpen. Het opent een gesprek.’