TV-seizoen begonnen – Jinek verliest ruim van Op1 en 5 Uur Show trekt slechts 200.000 kijkers

0

Eva Jinek – Foto: RTL/William Rutten

De eerste aflevering van de 5 Uur Show met Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo heeft maandag 200.000 kijkers getrokken. Volgens tv-recensente van het AD. Angela de Jong was het een show voor ‘wie weinig eisen stelt en afgelopen 50 jaar onder een steen heeft geleefd’. Naar de terugkeer van Eva Jinek keken 690.000 mensen. Naar concurrent Op 1 keken 925.000 mensen.


In de nieuwe 5 Uur show wordt met gasten gepraat over de actualiteit. De eerste week neemt Brecht van Hulten de presentatie van het SBS6-programma voor haar rekening. De kijkcijfers van de eerste aflevering liggen niet veel hoger dan die van het programma dat eerder werd uitgezonden op hetzelfde tijdstip; naar Droomhuis op het platteland keken gemiddeld 175.000 mensen.

TV-recensente Angela de Jong was niet echt onder de indruk van de 5 Uur Show. ‘Ik vroeg me vooral af wie SBS hiermee denkt te plezieren. Maar eerlijk is eerlijk, wie weinig eisen stelt en afgelopen 50 jaar onder een steen heeft geleefd, zit geramd bij SBS.’


Fons van Westerloo, in het verleden aan het roer bij RTL als SBS, voorspelde afgelopen zondag oop Radio 1  dat de % Uur Show blij zou moeten zijn met 50.000 kijkers. “Ik denk dat ze blij mogen zijn als ze de 50.000 halen. Ja, ’s middags om vijf uur. Zo’n show is gericht op vrouwen, maar het worden bejaarden, want die vrouwen werken allemaal. Het is een misverstand om te denken dat je voor vrouwen een middagshow kunt maken.”

Naar de terugkeer van Eva Jinek op RTL 4 keken zo’n 690.000 mensen. Daarmee wint de talkshow van RTL, net als afgelopen seizoen vaak het geval was, het niet van de talkshow van de NPO: naar Op1 keken 925.000 mensen.

Share.