TUMOR – Christina Curry ging pas na dokter na ‘tekenen van het universum’: ‘Ik liep er een jaar mee rond’

0

Christina Curry (29) vond een knobbeltje in haar borst, maar besloot pas een jaar later nadat ze een aantal ‘tekenen van het universum’  had ontvangen naar de dokter te gaan, die haar direct naar het ziekenhuis stuurde voor een mammografie. Een chirurg vertelde haar vervolgens dat ze zich moest voorbereiden op slecht nieuws.

De dochter van Patricia Paay had nooit gedacht dat ze op haar leeftijd de diagnose borstkanker kon krijgen.
‘Ik wilde iets met jullie delen dat ik onlangs heb meegemaakt en dat me flink heeft laten schrikken, maar me ook bewust heeft gemaakt hoe waardevol het leven is’, schrijft ze op Instagram.


Ongeveer een jaar geleden voelde ze een knobbeltje in haar borst toen ze zich insmeerde met zonnebrand. Ze raakte ‘volledig in paniek’ en liet ‘zowat iedereen thuis’ het knobbeltje voelen. Maar naar een dokter ging ze niet.

Pas nadat ze een aantal ‘tekenen van het universum’ ontving, ging ze naar de huisarts. Daar werd ze meteen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een mammografie. Die wees uit dat ze een tumor van een centimeter in haar borst had.


Een chirurg vertelde har vervolgens dat ze zich moest voorbereiden op slecht nieuws. Gelukkig bleek de tumor echter goedaardig. In de toekomst kan hij verwijderd worden.

Christina hoopt met haar bericht andere vrouwen te waarschuwen om zich vaker en eerder te laten checken. ‘Ik wil mijn volgers op het hart drukken om hun borsten te controleren en onmiddellijk naar een dokter te gaan als je iets vreemds voelt. Dank je wel lichaam, met al je gebreken, voor je gezondheid. Ik ben meer dan dankbaar.’