TREURIG KERSTNIEUWS: LLDL-held JONA (27) overleden na tragisch ongeval

0

De 27-jarige Jona Oosterveld, deelnemer aan het SBS-programma Lang Leve de Liefde, is omgekomen bij een eenzijdig verkeersongeluk in Oosterwolde in Friesland. Jona werd door zijn droge humor publiekslieveling van het populaire datingprogramma. ‘Als het geen bier is, dan wel Berenburg. Lekker man!’, was één van zijn gevleugelde uitspraken.

Op sociale media stromen na het overlijden van Jona de reacties van kijkers van het programma binnen. ‘Wat hebben wij van jou genoten’, schrijft één van hen. ‘Verschrikkelijk leuke gozer met een heerlijk gevoel voor humor’, schrijft een ander. Jona deed in december vorig jaar mee aan Lang Leve de Liefde, waarin singles minimaal 24 uur met elkaar in een huis doorbrengen om te kijken of ze een match zijn. Hij veroverde de harten van veel kijkers met zijn droge humor. ‘Als het geen bier is, dan wel Berenburg. Lekker man!’, was één van zijn gevleugelde uitspraken.


Eerder deze week overleed ook al Jona’s opa. ‘Binnen 2 dagen moeten we jou en opa missen. Onbegrijpelijk’, schrijft de zus op Facebook. Jona plaatste gisteren nog een bericht op zijn Facebook over het overlijden van zijn grootvader. Hij kwam met het idee voor een erehaag, die hij zelf nooit meer zal meemaken. ‘Omdat hij altijd loonwerker in hart en nieren is geweest, en de grondlegger is geweest van loonbedrijf Oosterveld, lijkt het me mooi om vanaf oma haar huis tot aan loonbedrijf Oosterveld een erehaag voor opa te doen’, schreef Jona na het overlijden van opa.

Het ongeluk waarbij Jona en nog een andere man overleed, gebeurde vrijdag na middernacht op de N919 ter hoogte van het Friese dorp Oosterwolde. De auto waarin Jona zat vloog uit de bocht en kwam met hoge snelheid tegen een boom tot stilstand. Hulp mocht niet meer baten voor Jona en een 26-jarige man uit het Groningse Veendam (Groningen). De bestuurder van de auto, een 32-jarige man uit Oosterwolde, is gewond naar het ziekenhuis gebracht.


Kijkers raakten december 20221 niet uitgepraat over over de ongemakkelijke date van Jona en Nikki in het datingprogramma. De twee pasten totaal niet bij elkaar. Zo zei de Fries dat hij totaal geen kattenmens is, terwijl Nikki even daarvoor trots over haar katten vertelde. En alsof dat nog niet erg genoeg was, konden de twee op geen enkele manier een fatsoenlijk gesprek voeren. Telkens viel het gesprek pijnlijk stil.

Vooral één uitspraak is kijkers nog goed bijgebleven. Als Nikki wil slapen, vraagt hij zich hardop af of ‘het al ligt opgebaard’. Dat hij alleen, samen met een fles champagne, een feestje bouwde, toen zijn date vroeg wilde slapen, zorgde ervoor dat hij een echte kijkersfavoriet werd.