BINNENKIJKEN – Trouwkapel pianist Jan Vayne lijkt na zijn scheiding van zijn Joyce bijna onverkoopbaar

0
De Sint Annakapel – ook: het kerkje van Jan Vayne – staat al meer dan een jaar te koop. De kapel met kosterij, ging in de verkoop nadat Jan Vayne en zijn vriendin Joyce Wegman na ruim 25 jaar uit elkaar gingen, maar een koper is nog altijd niet gevonden.

Voor het monumentale gebouw en de bijbehorende kosterswoning aan de Broederweg in Kampen werd in de herfst van vorig jaar nog 400.000 euro gevraagd. Het kwam toen op de markt nadat de pianist en zijn vrouw Joyce na 25 jaar uit elkaar gingen omdat Joyce opnieuw verliefd werd op een vroegere vriend.

Het pand ging na de scheiding eerst in de stille verkoop, maar staat nu ook op een makelaarssite waar het wordt aangeboden voor een ‘zeer scherpe vraagprijs’. Dat zal dus minder dan de eerder gevraagde 400.000 euro zijn.


In de Sint Annakapel werden vooral huwelijken gesloten. Ook waren er trouwbeurzen en gaf Vayne er pianoconcerten.
De Sint Annakapel van Jan Vayne beschikt op de begane grond over een ruime kerkzaal, galerij en een tweede verdieping. De bijbehorende kosterijwoning heeft over drie bouwlagen met een totaal gebruiksoppervlak van circa 157m2. De Sint Annakapel en de Kosterij maken onderdeel uit van de historische kern van Kampen.

Volgens de makelaar van Jan Vayne krijgt ‘een koper de kans het geheel ontwikkelen tot een prachtige stadswoning of meerdere appartementen’.