Trotse EMILE RATELBAND (72): ‘Over 5 maanden word ik weer vader (en dit keer is de draagmoeder een Thaise)

0

(Beeld: Emile Ratelband)

Emile Ratelband (72) vertrok rond de jaarwisseling met stille trom en met twee van zijn acht kinderen uit Nederland om in Thailand. te gaan wonen. En daar wordt hij ook vader van zijn negende kind, want enkele maanden geleden toen hij ook in het land van de eeuwige glimlach was plantte hij het zaadje bij een Thaise vrouw voor de familie-uitbreiding.


“Er komt een jongetje bij”, laat Ratelband trots weten vanuit Thailand aan Omroep Gelderland. Zijn aanstaande baby is kind nummer negen na Rolls, Minou, Charles, Beau Aimée, Georgine, Junior, Royce en (uit 2019) Betheke-Pleun, die hij uit drie relaties en een draagmoederschap kreeg. In 2011 werd Ratelband zelfs al voor de eerste keer opa. Emile emigreerde naar Thailand met baby Betheke, het kind dat hij vorig jaar kreeg via een draagmoeder, én zoon Emilio mee. Die laatste kreeg de positiviteitsgoeroe samen met ex-echtgenote Moon

In Story zegt Ratelband: ‘Over vijf maanden word ik weer vader. Van een zoon, dankzij een draagmoeder. Straks ben ik de trotse vader van vier zoons en vijf dochters.’ Emile wil niet veel kwijt over de draagmoeder. ‘Een paar maanden terug was ik ook in Thailand, dus dat rekensommetje kan iedereen wel maken. De zwangerschap verloopt vooralsnog voorspoedig. Mijn zoontje gaat Willibrord heten, hij wordt vernoemd naar Willibrord Frequin. ”


Waarom zijn negende kind naar Willebrord wordt vernoemd? “Hij is met mij meegelopen voor de serie over mijn leven, die ik voor RTL en Videoland aan het maken ben. Op een gegeven moment stond hij de hele boel te regisseren alsof hij weer De Week van Willibrord aan het maken was, geweldig! Toen heb ik in een emotioneel moment gezegd dat ik mijn zoon naar hem zou vernoemen. En je kent me: een man een man, een woord een woord.’

Ratelband zal zijn negende kind alleen opvoeden. “Of dat pittig is? Ik zie dat anders. Mijn exen hebben in het verleden hun kinderen hun vader ontnomen, dat zal nu niet gebeuren. Het is fijn als je het opvoeden samen kunt doen en de boel zo in evenwicht kunt houden, maar dat is niet iedereen gegeven. Ik heb in het verleden een hoop gezeik gehad en wil graag bewijzen dat ik het zelf kan.” laat hij Omroep Gelderland weten.

Dat maakte de keuze voor een Thaise draagmoeder ook eenvoudige volgens Ratelband. “Ik wil de garantie dat ik het zelf kan doen. De andere vrouwen in mijn leven hadden eigenlijk vooral het verlangen een kind op de wereld te zetten en hadden daarvoor een sterke zaaddonor nodig, die later de rekeningen voor ze kon betalen.”

Het kind wordt in ieder geval niet uit liefde tussen vader en moder geboren, zo vertelt Ratelband aan de regionale omroep. “Ik word niet meer verliefd, die tijd is voorbij. We zijn wel met elkaar naar bed geweest om het kindje te krijgen, maar dat was gewoon functioneel, uit liefde voor het kind. Ik heb wel heel veel respect voor deze vrouw, die alles helemaal goed doet. Ze gaat mee naar het consultatiebureau en als ik met de kinderen wegga, ze is op zijn tijd gewoon deel van het gezin, zo moet je dat zien. De bedoeling is dat ze misschien meegaat als we naar Thailand gaan, of misschien niet. Dat is nog niet duidelijk. Ik bepaal uiteindelijk wat er gebeurt.”

Emile Ratelband (71) werd op 29 juli 2021 voor de achtste keer vader.  Die draagmoeder heette Nathalie Silva en komt uit Brazilië. De 35-jarige draagmoeder Nathalie Silva leerde Ratelband via internet kennen.