Topontwerper Alexander Wang beschuldigd van seksueel misbruik: ‘Hij is een monster’

0

Topontwerper Alexander Wang wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Mannelijke modellen beschuldigen hem van “roofzuchtige, door substanties aangedreven, gedrag”. Een van zijn slachtoofers zegt: “Hij is een monster”.

het begon allemaal met een TikTok-filmpje van het mannelijk model Owen Mooney. Daarin beschreef hoe hij in 2017 door Wang werd betast in een volle New Yorkse nachtclub. “De club zat nokvol en op een bepaald moment kon ik geen kant uit. Toen voelde ik dat iemand me betastte. De hand ging langs mijn been omhoog naar mijn kruis. Als ik zag wie het was, was ik nog meer in shock”, vertelt hij.


Modellenbureau Shit Model Management en het beroemde fashion account Diet Prada deelden het verhaal van Mooney. In de reactie beweren sommigen dat ze Wang een slachtoffer zagen drogeren om vervolgens seksueel te misbruiken. “Hij voerde me dronken, ook al wilde ik niet veel drinken. Het volgende dat ik me herinner is dat ik met hem in een hotelkamer was en hij me oraal wilde bevredigen”, zo staat er in een anonieme getuigenis, gedeeld door het modellenbureau.

Er zijn ook beschuldigingen, waaronder verschillende transvrouwen, die door hem werden betast.


Shit Model Management roept op de kledinglijnen van de ontwerper te boycotten en hem te ontvolgen op sociale mediakanalen. “Alexander Wang wordt al een paar jaar beschuldigd van aanranding. In plaats van deze gebeurtenissen onder de mat te laten vegen, is het tijd om hier iets aan te doen om uw steun aan de slachtoffers te tonen. Het is tijd om misbruikers in de mode-industrie ter verantwoording te roepen. Mannelijke en transmodellen worden vaak over het hoofd gezien in de gesprekken over seksueel geweld in de modellenindustrie, maar niet vandaag. We kunnen beroemde mensen niet laten wegkomen met aanranding omdat ze op een voetstuk staan. Ze moeten verantwoordelijk worden gehouden, net als elke andere misbruiker.”

Een reactie van Wang, die in elk de berichten wordt getagd, zelf is er nog niet.