BINNENKIJKEN – Tom Egberts en Janneke zijn verhuisd naar bijna miljoen kostende woonboerderij (met ‘grootste koelkast’ van Nederland) in Gouden Bocht van Huizen

0
Het oude huis in Amsterdam
Sportpresentator Tom Egbers (63) en zijn vrouw Janke Dekker (57) zijn verhuisd naar Huizen, waar ze in de ‘Gouden Bocht’ van het plaatsje een riante semi-vrijstaande woonboerderij hebben gekocht voor bijna een miljoen.

Een huis van bijna een miljoen kopen en dan nog zes ton contant overhouden? Het lukte Tom Egberts en zijn vrouw Janneke. Ze verkochten hun huis in Amsterdam Zuid voor 1,9 miljoen euro en kochten een semi vrijstaande woning in Huizen voor 900.000 euro. En dat is nog een bijzonder huis ook, want Tom en Janneke hebben nu in de keuken ‘de grootste koelkast’ van Nederland staan .


Hun huis in Amsterdam-Zuid, dat ze in 1996 kochten voor 377.000 euro en waarop ze een hypotheek van  347.500 euro namen, was binnen drie weken nadat het op de markt kwam verkocht. Dat betekende een winst van ruim 1,5 miljoen euro.

Het maakte dat zij het semi vrijstaande huis dat zij in Huizen kochten niet alleen contant konden betalen, maar ook nog eens 600.000 euro overhielden. Tom en Janneke kochten in Huizen op de kop van het meest pittoreske deel van het Oude Dorp een 220m2 woning met vijf slaapkamers.


Het huis, oorspronkelijk gebouwd in 1890, en heeft hoge plafonds.  bijzonder is de Bulthaup keuken met inbouwapparatuur van Gaggenau, dateert uit 2013 en heeft 2 ovens (combi en stoom), warmhoudla, Quooker, inductie kookplaat en wellicht de ‘grootste koelkast’ in een particuliere woning in Nederland, volgens de verkopers.

De grootste slaapkamer op de eerste verdieping heeft een hand-gebouwde vaste kastenwand met ‘geheime’ toegang tot extra bergruimte.

De plek van de nieuwe woning van Tom en Janneke in het Oude Dorp is begin van: de ‘Gouden Bocht van Huizen’ dat zich kenmerkt zich door het schilderachtige straatje.