TOM EGBERS twee keer opgenomen met ernstige hartproblemen

0

(Beeld: NPO/RTL/CP)

NOS-presentator Tom Egbers (66) heeft het afgelopen jaar, nadat hij gedwongen stopte als presentator van NOS Sport last van ernstige hartproblemen. Tweemaal belandde hij al in het ziekenhuis. De laatste keer met een hartinfarct. Zowel Tom Egbers als echtgenote Janke Dekker hebben psychologische hulp. Janke: “Ik vergelijk het afgelopen jaar met een zwaar ongeval dat ons is overkomen en we zijn nu aan het revalideren.”


“De situatie is een grote aanslag op zijn gezondheid”, vertelt Janke Dekker in gesprek met De Telegraaf-bijlage VROUW Magazine. “Op 19 april lag hij in het ziekenhuis met hartklachten. De cardioloog legde een direct verband met deze stressvolle kwestie. In september ging het weer mis en is hij met een hartinfarct opgenomen. We hebben bewust gezwegen over zijn hartaandoeningen, omdat mensen dan gaan roepen: ‘Wat doen ze zielig.’ Feit is: het is gebeurd.”

De NOS stelde half maart dat Tom op non actief na een publicatie in de Volkskrant waarin gesproken werd over een affaire die Egbers in het verleden met een collega had gehad.


Volgens Janke zijn zij en Tom er ‘elke dag mee bezig’. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Vandaag gaat het goed, gisteren was het minder. We hebben beiden psychologische hulp. Ik vergelijk het afgelopen jaar met een zwaar ongeval dat ons is overkomen en we zijn nu aan het revalideren.”

Janke zegt ook veel steun te hebben ontvangen. “In die eerste week ging om het uur de bel en dan stond er weer iemand met een bos bloemen, aardige mensen die we helemaal niet kenden. Ze kwamen uit het hele land naar ons woonadres omdat ze het zo erg vonden”, vertelt ze. “We kregen kaartjes, e-mails en brieven met heel persoonlijke verhalen over wat ze zelf in hun huwelijk hadden meegemaakt of op hun werk. Collega’s van Tom hebben ons massaal gesteund met sms’jes, WhatsAppberichten, e-mails, telefoontjes enzovoorts. Toen Tom er op een gegeven moment doorheen zat, hebben we geteld: 153 collega’s! Dat is echt heel veel. Er zijn nog steeds collega’s die met Tom gaan wandelen om te praten. En sommigen zijn nog altijd bang dat ze hierdoor gedoe krijgen.”