Tipgever geeft namen van ouders die baby Sem achter hebben gelaten in het ijskoude water

0

Het graf van baby Sem

De politie wil in contact komen met de tipgever die maandag 22 maart anoniem informatie gaf over de namen van de mogelijke moeder en vader van Sem Vijverberg, de baby die in januari 2006 dood werd achtergelaten in het ijskoude water in Doetinchem. Via tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond een oproep gedaan aan deze tipgever om zich te melden.


De tipgever zocht 22 maart contact met Meld Misdaad Anoniem en deelde daarbij info over moeder en vader, over de doodsoorzaak en over het achterlaten van de baby in de vijver. De politie – die hernieuwde aandacht vraagt voor de zaak uit 2006 – wil graag vertrouwelijk met de tipgever spreken.

Er zijn de afgelopen 2,5 week 70 tips binnengekomen bij de politie over Sem Vijverberg. Het jongetje werd in januari 2006 gevonden in de rietkraag van de vijver de Kapperskolk aan de Torontostraat in Doetinchem. Spelende kinderen zagen het jongetje en dachten dat er een pop in het water lag. De door de kinderen gealarmeerde ouders zagen direct dat het ging om een pasgeboren baby en schakelden de politie in.


Die startte direct een groot onderzoek. De buurt werd gevraagd naar informatie en ook via de media werd opgeroepen informatie te delen. Ook in de maanden die volgen wordt grondig onderzoek gedaan. Helaas is nooit vast komen te staan wie de ouders van Sem Vijverberg zijn, wie hem in het ijskoude water hebben achtergelaten en wie verantwoordelijks is voor de dood van het jongetje.

Vast is komen te staan dat het jongetje geleefd heeft en door fors geweld om het leven is gebracht. Mogelijk leefde hij nog toen hij moederziel alleen is achtergelaten in het koude water. ‘Het gaat hier wel om een misdrijf, dat moeten we niet uit het oog verliezen. Deze zaak vraagt om antwoorden. Wie bracht het kindje om het leven, waarom moest het dood en wie zijn de vader en moeder?’, zegt de teamleider van het coldcaseteam in Oost-Nederland, Ferdinand Schellinkhout.

Het coldcaseteam Oost-Nederland hoopt met de nu lopende mediacampagne alsnog informatie te krijgen waarmee deze zaak kan worden opgelost.