Tilburgse rapper BOECHI (30) doodgeschoten op Curaçao

0

De Nederlandse rapper Ruchendell ‘Boechi’ Windster (30) is bij een drive-by shooting in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, omgekomen. De rapper uit Tilburg had Antilliaanse wortels, maakte vooral muziek in het Papiaments en was op het eiland voor optredens.

Omstanders melden aan de lokale krant Extra dat het om een drive-by shooting gaat: een witte auto kwam langsrijden, er werd vanuit die auto op de rapper geschoten, en weer verder gereden. Aan de schietpartij zou een ruzie tussen Boechi en de inzittenden vooraf zijn gegaan, maar de politie kan dit niet bevestigen.


De politie kreeg aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag het bericht dat er geschoten was bij een voedselkarretje. Agenten troffen een man op de grond aan met kogelgaten in zijn bovenlichaam, die geen teken van leven meer gaf. In de buurt vond de politie ook veel kogelhulzen. Rond 01.00 uur stelde een politie-arts vast dat Boechi was overleden.

Boechi laat vier kinderen na, met nog een baby op komst. Zijn muziek is vooral populair op YouTube, waar zijn videoclips miljoenen keren bekeken zijn.