Tientallen kaarsjes in Almelo ter nagedachtenis aan Lotte (14)

0

Tientallen Almeloërs hebben zaterdagavond een kaarsje aangestoken ter nagedachtenis aan de 14-jarige Lotte, die vorige week dood werd aangetroffen. In de zaak zitten een vader en twee van zijn minderjarige zoons vast.

Bij tientallen woningen in Almelo zijn vanavond kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan Lotte. Een stille tocht kon vanwege de coronamaatregelen niet. Kaarsjes op de vensterbank of voor de deur werden  als alternatief bedacht om Lotte te herdenken.


Er werd  massaal gereageerd op een oproep  op sociale media. “Dit zijn wij als Almeloërs toch verplicht om toch een lichtpuntje af te geven aan ouders en nabestaanden,” klonk het volgens RTVOost.

Het lichaam van de 14-jarige Lotte uit Almelo werd vorige week zondag gevonden. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen.


De Almelose vader en zijn twee minderjarige zonen, die zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van het 14-jarige plaatsgenootje Lotte, blijven allen veertien dagen langer vastzitten. De verdenkingen tegen vader De W. (43) en diens twee minderjarige zoons van 14 en 17 jaar zijn dermate ernstig dat zij in de cel moeten blijven. De zoons zelf zitten vast voor betrokkenheid bij een zwaar misdrijf waar twaalf jaar of meer gevangenisstraf op staat.

RTV Oost meldde dat een van de zonen ruzie kreeg met Lotte waarna de situatie uit de hand liep. In paniek zou de jongen alarm hebben geslagen. Zijn vader zou hem vervolgens van die plek hebben opgehaald.