Tic veroorzaakt nu al jaar ondraaglijke pijn: Het worden geen vrolijke kerstdagen voor Jose Hoebee

0

Jose Hoebee ziet als een berg tegen de Kerstdagen op. Het zullen weer dagen vol ondraaglijke pijn worden, want de artsen staan nog steeds voor een raadsel wat de tic waardoor José Hoebee al ruim een jaar nauwelijks kan eten veroorzaakt.

Jose Hoebee (66) kan zich nog goed herinneren hoe zij en haar man Will in de maand december hun huis in kerstsfeer brachten. ‘Het was bijna op het kitscherige af,’ vertelt Jose aan Story. ‘In elke kamer hingen we versieringen op. En in de woonkamer stond een gigantische boom met heel veel lichtjes, slingers en ballen. Overal waar ruimte was, lag wel iets om in kerststemming te komen. Will en ik genoten hiervan. Het kon ons niet gek genoeg zijn.’


Hoe anders is dat nu! De vooramlig Luv’-zangeres ziet dan ook op tegen de komende kerstdagen. ‘Sinds Will dood is, heb ik de kerstdagen nooit meer zo uitbundig gevierd. Ik kan alles wel heel mooi en groots versieren, maar de gein was dat we dat met zijn tweeën deden en daar ontzettend veel lol om hadden. Dat gevoel is weg en komt ook niet terug. Sinds hij dood is, vier ik nooit meer de kerstdagen.’

Will Hoebee overleed in 2012 op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Sinds zijn dood voelt José zich verloren. Door het verdriet ontwikkelde likt ze ook een tic te hebben. ‘Het is een beweging die ik niet kan stoppen. Ik zuig mijn lippen door mijn tanden heen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de binnenkant van mijn mond zo opgezwollen is dat ik pijn heb met eten. En het doet pijn wanneer ik praat. Ik kan alleen vloeibaar eten. Om toch alle voedingsstoffen binnen te krijgen, krijg ik speciale drankjes van mijn diëtiste. Verder pureer ik alles in een smoothie. Meer kan ik niet verdragen.’