THYRRIE BAUDET draait door: ‘Wereld wordt bestuurd door reptielen’

0

Thierry Baudet draait een beetje door. Hij claimt dat de wereld bestuurd wordt door ‘reptielen’. De leider van Forum voor Democratie geeft nu ook toe dat hij een aanhanger van samenzweringstheorieën.

Hij claimt in het vraaggesprek met website Geopolitics and empire dat de wereld ‘wordt bestuurd door reptielen’. Baudet meent dat de Nederlandse regering daartoe behoort, of andere ‘nationale politici’, die zijn slechts te ‘dom’ om te weten dat ze door de reptielen worden gebruikt. Baudet: ” Ik ben een conspiracy theorist. Ik geloof dat we worden bestuurd door een wereldwijde samenzwering van kwaadaardige reptielen. Maar ik geloof niet dat nationale politici samenzweren. Zoals een vriend van mij zei: ze zijn zo stom, je hoeft ze niet eens om te kopen. Dat geloof ik ook.”


De leider van Forum voor Democratie omarmt met die uitspraken de complottheorie van de Britse schrijver en ex-journalist David Icke, die claimt dat ‘reptiele aliens’ de controle over de aarde hebben gegrepen. Ze zouden ons volgens hem vermomd als mensen hun wil opleggen. Eerder merkte Baudet het werk van Icke slechts aan als ‘interessant’, hij gaat nu een stap verder.

Baudet laat via Twitter weten dat hij ‘reptielen’ niet letterlijk bedoelde: “Natuurlijk was het een metafoor. Ik sprak over een samenzwering achter de schermen van globalisten, geheime diensten, psychopaten — waardoor de democratie en de vrijheid verdwijnt. Degenen die ons dit aandoen zijn een soort onmensen, reptielen, machines, gevoellozen kortom.”


Baudet claimde eerder dat wereldleiders de coronapandemie hebben ‘gebruikt’ om hun grip op de bevolking te vergroten. Hij wijst op het World Economic Forum, een lobbybijeenkomst van wereldleiders en industriëlen in Davos, maar voor Baudet een soort schaduwregering die met ‘Build Back Better’-termen globalisering wil doordrukken. Op weg naar een door Baudet gehate ‘wereldstaat’.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet mag mogelijk een week lang niet meer deelnemen aan debatten in de Tweede Kamer. Vandaag wordt gestemd over een voorstel om hem voor zo lang te schorsen, omdat hij nevenfuncties niet goed heeft opgegeven. De Kamer heeft hier zelf regels voor opgesteld, waar Kamerleden zich aan dienen te houden. Als hij een week geschorst wordt, dan mag hij in die periode nog wel stemmen.