THIERRY BAUDET: drankmisbruik, agressie en seksuele intimidatie

0

Forum voor Democratie-partijleider Thierry Baudet heef lege flessen naar medewerkers gegooid, pornovideo’s en racistische appjes gestuurd aan partijleden en mensen geïntimideerd met torenhoge boetes.


Thierry Baudet heeft zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Binnen zijn fascistische partij heerste volgens ex-medewerkers jarenlang een onveilige werksfeer, schrijft het AD vandaag op basis van gesprekken met oud-medewerkers en honderden pagina’s aan documenten.

Het AD baseert zich op verklaringen van 17 betrokkenen, onder wie 14 ex-FvD’ers, en enkele honderden pagina’s correspondentie, zoals vertrouwelijke mails, dagboekaantekeningen en app-berichten.


Een naaste medewerkster van Baudet verklaart tegen de krant dat de Forum-leider zich schuldig maakte aan seksuele intimidatie. “In het begin durfde ik mezelf nog vrouwelijk te kleden, maar omdat ik mij onveilig voelde, durfde ik geen jurkjes, rokjes, hakjes meer aan.” Baudet stuurt onder meer een seksfilmpje naar de medewerkster.

Veel mensen, zo blijkt uit het verhaal, zijn bang voor de onberekenbare Baudet. Als de Forum-leider drinkt, kan hij agressief worden. Dan gaat hij schreeuwen. Op een avond gooit hij verscheidene flessen naar een medewerker, stellen getuigen. Volgens oud-persvoorlichter Tom Gorny zet de Forum-leider anderen onder druk om ook excessief te drinken. “Als je niet drinkt, hoor je hier niet.”

Onder meer voormalig FVD’ers Eva Vlaardingerbroek, Nicki Pouw-Verweij en Henk Otten kregen boetes van 10.000 tot 170.000 euro opgelegd omdat zij een geheimhoudingsclausule zouden hebben geschonden.

Baudet ontkent in een reactie dat hij met flessen heeft gegooid naar een medewerker. “Ik gooide de flessen over mijn schouder, op z’n Grieks”, zegt hij. Ook de seksuele intimidatie ontkent hij. “Ik ben een superrespectvolle baas, ik kan mij niet voorstellen dat iemand zich geïntimideerd heeft gevoeld. Het bestaat niet dat de dame in kwestie zich geïntimideerd heeft gevoeld.”