Thierry Baudet beent woest weg bij Jinek en krijgt excuus van haar

0

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet is boos de tv-studio van Jinek uitgelopen na een  stukje ’cabaret’ van Martijn Koning, waarin de beruchte antisemitische appjes van Baudet werden aangehaald. RTL en Jinek zelf hebben inmiddels excuus aangeboden aan Baudet.

Eerder in de uitzending werden beelden getoond van Theo Hiddema die toegaf racistische apps van Baudet te hebben gezien.


Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet deed mee aan de “racistische drek” in appgroepen van de partij, zei het inmiddels vertrokken Kamerlid en partijkopstuk Theo Hiddema donderdagavond in Jinek. het ging om groepen waarin het verband tussen ras en IQ werden besproken. Voor Hiddeman een van de redenen om te vertrekken bij de partij.

Hiddema vertrok voor de buitenwereld bij de parti, toen antisemitische appjes binnen de jongerenorganisatie JFVD aan het licht kwamen. Dat was nog voordat  weekblad Elsevier begin februari over de appjes berichtte, maar  Hiddema wist daar toen al van. “Daarom ben ik daar toen ook weggelopen.” Hij zegt dat er belangrijkere dingen zijn dan “die spielerei”.


Bij Jinek ging Baudet ook niet op de gewraakte appjes in, maar ontkende hij wel racistisch te zijn. Hij vindt  hij niet verplicht is om te openbaren wat hij wel of niet in privésituaties zegt. Hij verweet Jinek “oude koeien uit de sloot te halen”.

Baudet vertrok uiteindelijk vroegtijdig uit de studio tijdens een roast van Martijn Koning en een opmerking over zijn vriendin. De cabaretier beweerde onder meer dat alle antisemieten op Baudet gingen stemmen, maar dat die zich in hun “bruine hemd” gezet zouden voelen als Baudets vriendin, die volgens Koning Joods is, een kind zou krijgen. Hierna beende de FVD-leider woest weg.

Het optreden van Martijn Koning in Jinek & RTL nieuws: De strijd om de kiezer donderdagavond is ook bij RTL Nederland compleet in het verkeerde keelgat geschoten. De zendergroep laat vrijdagochtend weten er spijt van te hebben dat ze Koning een podium heeft gegeven.

Meteen na afloop distantieerde RTL nieuws-verslaggever Floor Bremer zich al publiekelijk van de bijdrage. Naar nu blijkt, had presentatrice Eva Jinek toen al persoonlijk haar excuses aangeboden aan Thierry Baudet. „Het was een goed gesprek”, aldus een statement van RTL.

 Share.