THEO MAASSEN: ‘Slaat echtgenote JOYCE gebroken neus en minnares hoofdwond’

0

(Beeld: CP/BNNVARA/Sanne Peper/weekblad Privé)

Cabaretier-en presentator Theo Maassen wordt vandaag door mensen in zijn omgeving in verband wordt gebracht met gewelddadigheden op het thuisfront. Verschillende vrouwen, onder wie zijn echtgenote Joyce, zeggen de afgelopen jaren het slachtoffer te zijn geworden van zijn explosieve gedrag waardoor verregaande, uiterst gevaarlijke situaties voortkwamen. Zo zou Maassen echtgenote Joyce een gebroken neus hebben geslagen en minnares Karin een hoofdwond hebben bezorgd. De grappenmaker zou maar twee manieren kennen om conflicten op te lossen: slaan of seks.


Weekblad Privé schrijft in het nieuwe nummer dat deze woensdag verschijnt, dat het anderhalve maand onderzoek deed naar de gedragingen van Theo Massen richting meerdere vriendinnen, zijn vele minnaressen en zijn eigen vrouw. Het blijkt dat zich de afgelopen jaren achter de voordeur van de caneratier minder fraaie scènes zouden hebben afgespeeld dan hij doorgaans in het theater laat zien. Volgens vrienden en (ex-) vriendinnen, zo schrijft het weekblad, heeft de Eindhovense cabaretier een ronduit gewelddadige karaktertrek, die hij niet altijd onder controle lijkt te hebben. En juist de mensen van wie hij het meest houdt, zouden daar de prijs voor betalen…

In het weekblad komt ook Karin (gefingeerd, echte naam bij redactie bekend), een van de drie eerdere grote liefdes in het leven van Theo, onder wie ook een bekende filmregisseuse en scenarioschrijfster, voordat hij bij zijn huidige vrouw Joyce terechtkwam. Vrouwen die hij, tijdens hun periode samen, stuk voor stuk veel van zijn tijd, aandacht en energie gaf. In veel relaties, inclusief zijn huidige, zou de acteur en cabaretier namelijk geregeld buiten de deur hebben gesnoept.


Een speciaal tweede ‘werkhuis’, waar alleen Theo avond aan avond komt, zou dikwijls het decor zijn geweest van buitenechtelijke avontuurtjes. Meer daarover kwam aan het licht toen de groep bedrogen vrouwen wel heel erg uitdijde en zij onderling contact kregen. Een ‘groot netwerk’ van minnaressen kwam aan het licht, iets waar door hem woedend op werd gereageerd toen echtgenote Joyce hem daarmee confronteer de. Ook hierbij zou het tot een handgemeen zijn gekomen, wat verwondingen aan haar gezicht zou hebben veroorzaakt. Vrijwel niemand heeft dit echter gezien.

Uit documenten en gesprekken die Privé inzag en aanhoorde, blijkt dat de sfeer in huize Maassen jarenlang grimmig en zelfs buitengewoon gevaarlijk moet zijn geweest. Helemaal op momenten dat Joyce besloot niet langer te zwijgen en Theo op de man af vroeg wat er nu werkelijk speelde. Exemplarisch voor zijn woedeaanvallen, volgens verklaringen van betrokkenen, is het voorval waarbij Joyce achter een computer zocht naar aanwijzingen en Theo haar beval hiermee te stoppen. Toen zij weigerde, werd hij zo kwaad dat hij haar vanuit het niets een gebroken neus zou hebben geslagen.

‘Hij gebruikte nooit geweld out of the blue, maar meestal wanneer hij met feiten waar hij zich niet onderuit kon kletsen, werd geconfronteerd,’ aldus een bron dicht bij het vuur. De bron: ‘Zij vonden het moeilijk te geloven dat er zo vaak een ‘ongelukje’ in huis moest hebben plaatsgevonden. Theo is gewelddadig geweest in al zijn relaties. Hij kent eigenlijk maar twee manieren om conflicten op te lossen: slaan of seks.’

Uit informatie, ook weer in bezit van Privé, zou kunnen worden opgemaakt dat Joyce meerdere keren het slachtoffer is geworden van ernstig huiselijk geweld. Zelfs al voordat zij tegenover de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaf aan de man die haar tegelijkertijd zo veel verdriet doet. Toch heeft ze nooit aangifte willen doen omwille van de kinderen. De consequenties van een scheiding, zo blijkt uit stukken, zijn op dat vlak dermate groot, dat het wat haar betreft verstandiger is om te wachten tot ze groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.

Joyce en Theo’s jeugdvriendin Karin besloten daarom recentelijk om contact met elkaar te zoeken om samen van gedachten te wisselen. Beiden zeggen slachtoffer te zijn geworden van de onbekende kant van Theo. Tijdens een geheime afspraak, die later alsnog met het thuisfront werd gedeeld, maakten beide dames de balans op en likten ze, voor zover nodig, hun wonden. ‘Ik heb een heel fijn en open gesprek gehad met een vrouw die zich, in mijn ogen, sterk staande houdt onder de huidige omstandigheden,’ aldus Karin. Iemand die bang is voor de storm die met dit verhaal komen gaat, maar tegelijkertijd ook weet dat er iets moet gebeuren. Gelukkig houdt Theo zich de laatste jaren redelijk koest. We hebben elkaar geknuffeld en de hoop uitgesproken dat het ook rustig zal blijven.’Ook Karin zegt te maken te hebben gehad met Theo’s tirannieke toorn. Zelf liep zij, naar eigen zeggen, tijdens hun relatie een hoofdwond op. Gevaarlijk, maar gelukkig herstelde dit zich uiteindelijk vanzelf weer. Omdat er geen kinderen in het spel kwamen, kon zij het boek Theo, na beëindiging van de relatie, definitief sluiten. Al werd ze ook in de jaren daarna nog wel eens met hem geconfronteerd.
‘Ik heb in de jaren daarna meerdere keren kaartjes voor zijn voorstellingen gekregen, maar ben nooit gegaan. Met mijn kennis kan ik echt niet meer om hem lachen. Zijn bezoekers die van niets weten, kunnen daar wel onbevangen heen gaan en een avondje lachen. Dat is voor mij niet meer mogelijk, wetende wat er allemaal achter zit.’

Omroep VPRO, voor wie Maassen sinds vorig jaar het prestigieuze Zomergasten presenteert, heeft onderzoek gedaan naar mogelijk huiselijk geweld door Theo Maassen. De omroep werd voor de bekendmaking van dit nieuws door een medewerker al op de hoogte gesteld van de signalen rond Maassen. Hierop volgde volgens insiders een gesprek met Maassen, waarin hij aangaf dat het gezin (weer) in harmonie met elkaar leeft. De omroep wilde zich niet al te zeer mengen in het privéleven van de nieuwe medewerker en zag het bovendien niet als zijn taak ’rechter’ te spelen. Na dat gesprek werden – tot teleurstelling van de klagende medewerkers – geen verdere acties ondernomen.

Van het voornemen commentaar te geven heeft de VPRO aan weekblad Privé laten weten dit niet te zullen doen. Het management van Theo, zijn eigen zus Judith, wilde evenmin reageren tegen het weekblad.

LEES HET COMPLETE VERHAAL IN WEEEKBLAD PRIVE DAT NU INDE WINKEL LIGT