THAMINA, ex PETER R. DE VRIES, ontslagen bij NOS na getreiter tegen collega omdat zij verliefd was op diens vriend

0

Tahmina Akefi onderhield jarenlang een relatie met de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Binnenkort komt zij met een nu al omstreden boek over die relatie met De Vries die bijna nooit wilde praten over zijn privéleven.  Nu blijkt dat Tahmina eerder, toen zij nog bij de NOS werkte, een vrouwelijke collega het leven zuur maakte omdat zij haar oog had laten vallen op diens vriend.

Tahmina Akefi is geen zuivere koffie, vertelt Yvonne Coldewijer in haar podcast De Juice Show. “Ik hoorde dus van een spion die ook bij de NOS werkt dat de hele redactie daar niet te spreken is over Tahmina, omdat ze daar jarenlang schijnbaar een vrouwelijke collega heeft getreiterd en gestalkt omdat ze dus verliefd zou zijn geweest op die collega haar vriend.”


“Ze had dus schijnbaar hele nare en dreigende briefjes in het damestoilet gehangen, wat natuurlijk heel naar is. Dat is een soort pesten. Het is zelfs zó hoog opgelopen schijnt dat op een gegeven moment het ‘slachtoffer’ merkte dat een montage van haar was aangepast. (…) Er is gesaboteerd om die collega te grazen te nemen.” Om die reden zou Tahmina uiteindelijk zijn ontslagen bij de omroep.

Mediajournalist Mark Koster, de co-host van Yvonne in De Juice Show checkte het verhaal bij Hans Laroes, toenmalig hoofdredacteur van de NOS. “Hij bevestigde na enigszins doorvragen dat zij – en dat is voor mij nieuws – is gewaarschuwd, een reprimande heeft gekregen vanwege de handelingen die jij in die briefjesaffaire beschrijft.”


“Ik zei: ‘Is het onzin van die briefjes?’ Hij zei: ‘Nee, dat is geen onzin’, maar hij wil er verder geen details over verspreiden. Dus Hans Laroes bevestigt het aan mij. Ik vind het ook wel weer te waarderen dat hij dat niet ontkent.”

De veranderingen in de montage blijken te gaan om veranderingen in het draaiboek te gaan volgens Mark Koster. “Dat is een doodzonde. Dat mag alleen de eindredacteur doen, zeker vlak voor de uitzending. Dus op basis daarvan, wat jij zegt, zou dat ontslag zijn gevolgd, en ook dat wordt intern door de mensen bij de NOS bevestigd.”

“Als we het even afpellen hebben we eerst Hans Laroes die bevestigt dat ze berispt is vanwege die briefjes, de tweede bevestiging van een andere bron is dat ze in dat draaiboek heeft lopen rommelen. Ik heb gehoord dat dat gebeurd is en dat ze daardoor ontslagen zou zijn. Daar hebben we dus twee bronnen voor.”

Kees van der Spek, oud-collega en goede vriend van Peter R. de Vries, is niet te spreken over de plannen van Tahmina. “Volgens mij breng je daar meer verdriet mee teweeg dan dat ze daar iemand mee helpt.” Van der Spek meent ook dat e haar relatie met Peter R. de Vries groter doet voorkomen dan die daadwerkelijk is geweest.

“Het bijzondere is dat we haar tijdens al die jaren dat ze een relatie hadden, bijna niet gezien hebben. Nooit eigenlijk. En ik heb Peter nauwelijks over haar gehoord, moet ik eerlijk zeggen. Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was,” zegt hij over de relatie die Tahmina Akefi met Peter R. de Vries had.Het ging in ieder geval niet om een ‘constante’ relatie, weet Van der Spek. “Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt. Maar ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt”, is hij stellig.

Tahmina Akefiis niet blij met de uitspraken van Kees van der Spek. “Ik vind het bedroevend dat mijn integriteit in twijfel wordt getrokken,” zo vertelde ze aan Shownieuws.