BINNENKIJKEN bij rode krullenbol en tv-babe RENATE SCHUTTE die haar spectaculaire ingerichte HAARLEMSE SCHUILKERK verkoopt voor net geen TWEE MILJOEN

0
In Gelderland weten ze over wie we het hebben als we de naam Renate Schutte noemen. Daar presenteert ze voor omroep Gelderland Een wagen vol verhalen waarin Renate op zoek naar Gelderse tradities en gebruiken. Maar de rest van Nederland zou haar ook kunnen kennen, want de rode krullenbol werkte ook voor omroepen als Avro, SBS6, Kindernet en Omroep Max. Klusjes waar ze blijkbaar veel geld mee verdiend heeft, want ze biedt haar Haarlemse schuilkerk aan voor net geen twee miljoen euro. En het mag gezegd: het is niet alleen een bijzonder huis, maar het is ook heel bijzonder ingericht. EVEN BINNENKIJKEN?

Even uw geheugen opfrissen als het om Renate Schutte gaat? In 2005 presenteerde ze samen met Marcel Kuijer de AVRO-kennisquiz voor de jeugd Smartkidz en in 2008 doet ze samen met Ewout Genemans Sudokidz. Kuijer en Schutte presenteerden in 2005 ook Pop4Kids On Tour, drie grote popconcerten voor kinderen met een ziekte of beperking. In 2006 presenteerde zij samen met Frits Sissing het Gouden Televizier-Ring Gala. En in 2008 presenteerde zij Avro Kunstquest en was zij samen met Chantal Janzen mede-presentatrice van de backstage special op internet van Op zoek naar Joseph, de musical-auditie-op-TV voor de hoofdrol in Joseph, de musical. Ook was Renate te zien in commercials van bijvoorbeeld C&A, Unox en Plus. Anno 2017 werkt ze voor Omroep Gelderland en sinds 2016 woont ze in een spectaculair pand in de binnenstad van Haarlem dat zij al even spectaculair heeft ingericht.


Renate woont op een van Haarlems oudste locaties in een bijzondere monumentale object met een zeer rijke geschiedenis. Het betreft de meest volledig bewaarde schuilkerk in Haarlem; de voormalige Oud Katholieke kerk van St. Anna en Maria. Schutte, die het pand in 2016 kocht voor minder dan een miljoen euro, heeft de schuilkerk onder hoogwaardige architectuur laten verbouwen tot een prachtige woning. Daarom vraag ze nu net geen twee miljoen voor haar schuilkerk met vijf verdiepingen met 8 kamers (6 slaapkamers), 4 badkamers, 3 aparte toiletten, 2 ligbaden en 4 douches met toilet. En dat alles op 457 m2 woonoppervlak.