TERUGKIJKEN: Kijkers reageren geschrokken op BOOS-uitzending over The Voice (Ali B beschuldigt van verkrachting)

0

Kijkers van het programma BOOS reageren geschrokken na het bekijken van de veelbesproken uitzending. In de aflevering die VANDAAG, donderdag, verscheen werd seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The voice of Holland besproken. Ali B wordt in de spraakmakende uitzending van BOOS beschuldigd van verkrachting. Een vrouw zegt op haar 18e ernstig misbruikt te zijn door de Voice-coach.

Het YouTube programma BOOS ontving OOK meerdere verhalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van jury-lid Marco Borsato rondom het programma The Voice en The Voice kids. Drie jonge vrouwen vertellen aan BOOS: “Dat Marco Borsato hen, overwegend in werksferen, ongevraagd en langdurig betast heeft op de billen. Een daarvan was medewerker bij The Voice”.


Jeroen Rietbergen wordt in de spraakmakende uitzending van BOOS door 19 mensen beschuldigd van ongepast gedrag. Het gaat om kandidaten, medewerkers en ex-medewerkers van The Voice. John de Mol is in april 2019 op de hoogte gebracht van het grensoverschrijdend gedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bij The voice of Holland. Dat zegt de mediamagnaat en bedenker van de RTL-talentenjacht in de uitzending van BOOS.

John de Mol is in april 2019 op de hoogte gebracht van het grensoverschrijdend gedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland. Dat zegt de mediamagnaat en bedenker van de RTL-talentenjacht in de uitzending van BOOS. “Ik was even sprakeloos en daarna werd ik echt razend”, zegt De Mol in de aflevering. De Talpa-baas belde Rietbergen op en zei dat hij direct alles uit zijn handen moest laten vallen en naar het kantoor moest komen. Toen Rietbergen tien minuten later arriveerde heeft De Mol hem naar eigen zeggen een half uur lang verbaal “alle hoeken van de kamer” laten zien. “En me zelfs twee keer moeten inhouden om hem niet plat op z’n bek te slaan.” De Mol vertelde Rietbergen toen dat als hij dit nog een keer zou doen, of zelfs maar een letter zou berichten aan een vrouw bij het programma, dat hij hem “met kop en kont” beet zou pakken en hem eruit zou gooien.


Door producent ITV en RTL werd er naar aanleiding van de BOOS-aflevering een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. Tegen The Voice-coach Ali B liggen twee aangiftes bij het Openbaar Ministerie.