Temptation Islands GIANNI gearresteerd voor drugslab dat 100 kilo crystal meth per dag produceerde (handelswaarde van 1 miljoen euro)

0

Gianni en Melissa

Gianni van der B. (29), in 2020 met vriendin Melissa veelbesproken deelnemers aan ‘Temptation Island’, zit achter de tralies als  een van de hoofdverdachten in het onderzoek naar het grootste crystal meth-lab ooit ontdekt in Nederland. In het drugslab kon meer dan 100 kilo crystal meth per dag, handelswaarde 1 miljoen, worden gemaakt. De uiteindelijke straatwaarde zou een veelvoud zijn.


Gianni van der B. was samen met zijn vriendin Melissa een van de opmerkelijkste kandidaten van ‘Temptation Island omdat zij stiekem een verboden gsm hadden meegesmokkeld en toen dat ontdekt werd naar huis werden gestuurd.

1Limburg schrijft dat Gianni zelf naar de politie in Venlo gestapt om zich te melden, nadat hij terug was van een  vakantie in Dubai. De advocate van de twee, Gitte Stevens, Zegt tegen !Limburg. “Ik kan alleen bevestigen dat ik twee verdachten bijsta en dat zij zich in overleg met politie en justitie hebben gemeld”, zegt Stevens. “Ze waren in ieder geval niet op de vlucht, maar echt op vakantie.” Stevens wil verder niets kwijt over de zaak.


Het lab werd al in juli 2021 door de politie ontdekt. In het lab kon meer dan 100 kilo crystal meth per dag, met een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag, worden geproduceerd. . De uiteindelijke straatwaarde zou een veelvoud van zijn. De sterk verslavende drug was waarschijnlijk voor de export. Bij de politie-inval afgelopen zomer in Nederweert werd een 62-jarige Poolse man opgepakt.

Pas op 8 maart dit jaar werden nog drie verdachten gearresteerd. De politie deed die dag ook invallen in woningen en bedrijfspanden van hoofdverdachten Damien B. (31) en Gianni van der B., maar die waren op dat moment op vakantie in Dubai. Bij de invallen nam de politie twee vuurwapens, veel contant geld, dure horloges en sieraden in beslag, evenals spullen die wellicht verband houden met drugshandel.

Melissa, de vriendin van Gianni van der B., met wie zij baby Donder heeft, zou geen verdachte zijn in de zaak.