Telegraaf-recensent kraakt Vrijthof-concerten ANDRE RIEU: ‘Eigenlijk is het waardeloos wat de violist dit jaar doet’

0

De ogenschijnlijke liefde tussen De Telegraaf en Andre Rieu lijkt over. De krant heeft het even gehad met de wereldberoemde violist. Volgens recensent Richard van de Crommert is Rieu lui geworden en vermaakt hij zijn publiek bij zijn lopende reeks Vrijthof-concerten ‘op automatische piloot’. Zijn conclusie: “Eigenlijk is het waardeloos wat de violist dit jaar doet,”

“Eigenlijk is het waardeloos wat de violist dit jaar doet,” schrijft de recensent van De Telegraaf. en dat is volgens Van den Crommert niet voor het eerst. “”Vorig jaar wist de Limburger al niet te verrassen met zijn optredens op het Maastrichtse Vrijthof, maar dit jaar heeft hij van luiheid zijn handelsmerk gemaakt. Zijn publiek vindt alles wel best, dat weet Rieu, maar dat is geen goede inspiratie voor onze Limburgse held.


De conclusie van Van den Crommert liegt er ook niet om: André Rieu is lui geworden. De optredens op het Maastrichtse Vrijthof weten dit jaar niet te verrassen. Alles gaat op de automaat. Natuurlijk, Rieu is vakkundig en hij doet alles goed. Maar verrassen doet hij niet. Helemaal nergens. Een leuke of verrassende artiest, waarmee Rieu in de afgelopen jaren zijn shows kleurde, ontbrak volledig. Geen Trini Lopez, geen Toni Willé en geen George Baker of iets anders. Rieu doet geen moeite meer. En waarom niet? Rieu kan niet alleen beter, maar is het eigenlijk verplicht aan zijn achterban.

De recensent verlangt terug naar vroeger: “In het verleden maakte Rieu van de actualiteit een deugd. Was Michael Jackson overleden? Dan volgde op het Vrijthof een eerbetoon. Maar voor die creativiteit lijkt de Maastrichter meester niet meer open te staan. Tina Turner had bijvoorbeeld dit jaar een eerbetoon verdiend in de Limburgse hoofdstad. Maar niets van dat. De magie is weg. Hopelijk weet Rieu zijn gemakzucht de komende jaren terug te winnen. Het is hoog nodig om zijn Maastrichter shows levendig te houden. Uiteraard is het de komende weken volle bak op het Vrijthof. De concerten van Rieu zijn uniek en heel bijzonder. Maar de populaire violist gaat te veel op de automatische piloot.