Te koop in St Tropez: het liefdesnestje van prinses Diana en Dodi (en aan het interieur is niets veranderd)

0
Aan de villa aan de Franse Rivièra waar Dodi Al Fayed en prinses Diana hun laatste liefdesvakantie beleefden is ruim 17 jaar na hun dood zo goed als niets veranderd. Dodi’s vader neemt er nu afscheid van.

Castle St Therese in St Tropez… Daar brachten prinses Diana (36) en haar minnaar Dodi Alfyed (42) in augustus 1997 hun laatste vakantie door. Op 31 september 1997 overleden beiden toen hun auto met hoge snelheid crashte in Parijse Almatunnel. Diana’s lijfwacht Trevor Rees, die achter het stuur zat, overleefde het ongeluk omdat hij een veiligheidsgordel droeg.

En daarmee begon, ook hun eerste ontmoeting was in deze villa, en eindigde de affaire in dit paleisje dat nu door de vader van Dodi, Mohamed Al-Fayed, ter verkoop wordt aangeboden.


Mohamed Al-Fayed, die er nog altijd van overtuigd is dat het geen ongeluk was die zijn zoon en Diana het leven kostte, maar het resultaat van een samenzwering waarbij onder Prins Charles en de Britse geheime dienst MI-5 betrokken waren, heeft het interieur van de villa uit piëteit voor zijn zoon en Diana nauwelijks veranderd. Van binnen ziet de villa er nog net zo uit als op 22 augustus 1997 toen Diana en Dodi er voor het laatst samen werden gefotografeerd.

Het nu te koop staande liefdesnestje van Diana en Dodi heeft zeven slaap- en badkamers, een spa, een zwembad, een tennisbaan, een ligplaats voor een jacht, een apart huis voor het personeel en staat op een stuk grond van anderhalf hectare. Vanaf het terras hadden Diana en Dodi een spectaculair uitzicht over de Middellandse zee.