Pagina titel ...
vrijdag, mei 29
Te koop: huis van Noorse kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit

0

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!

Voor iets meer dan 800.000 euro kunt u de buurman worden van kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit. De Noorse royals hebben een van hun huizen op het landgoed Skaugum, vlakbij het kasteel waar ze zelf wonen, te koop gezet.

Op landgoed Skaugum, onder de rook van Oslo, staat geen paleis of kasteel. Haakon (41) en Mette-Marit (41) wonen sinds hun huwelijk in 2001 in het grote en modern landhuis op het uitgestrekte landgoed.

(Lees verder na de advertentie)

Op dat landgoed staat ook het huis dat het paar nu te koop aanbiedt. De afgelopen jaren verhuurden Haakon en Mette-Marit het al, maar nu hebben ze besloten het van de hand te doen.

Het huis telt 138 m2 en heeft een opknapbeurt nodig. Op de begane grond bevinden zich de entree, hal, toilet, keuken, woonkamer, hal, badkamer en een slaapkamer. De eerste verdieping is feitelijk een grote zolder. Bij de villa hoort ook nog een bijgebouw van 20 m2.

Haakon en Mette-Marit vragen iets meer dan € 800.000 voor het huis dat officieel ligt in de gemeente Asker, ongeveer 15 kilometer van de hoofdstad Oslo.

Oorspronkelijk was Skaugum in de middeleeuwen bezit van de kerk. Het werd in 1929 door de rijke Noor Fritz Wedel Jarlsberg cadeau gedaan aan de latere koning Olav en zijn vrouw Martha. Een jaar later brandde het af en liet Olav het herbouwen. Koning Olav gaf het landgoed als huwelijksgeschenk aan zijn zoon koning Harald en zijn vrouw Sonja. Nu wonen kroonprins Haakon en zijn vrouw er.

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0