TE KOOP: de auto en de caravan clownsduo Bassie en Adriaan

0
Of de als gek op geld bekend staande clown Bassie, Bas van Toor (79), het pikt dat Brabander Mart Renders een replica heeft gemaakt van de auto en de caravan van clownsduo Bassie en Adriaan en die nu te koop aanbiedt voor 7000 euro is nog maar de vraag, want het zijn de auto en de caravan die de afleveringen van Bassie en Adriaan herkenbaar maakten


Wie de auto en caravan koopt, vraagprijs € 7000, zal zich op de weg echt Bassie en Adriaan voelen. Kinderen die de auto en caravan zien gaan gillen en vaak beginnen de ouders spontaan te zingen. En natuurlijk worden er enthousiast foto’s gemaakt.

Maar liefst negen maanden kluste Mart en zijn vrienden tot de Honda Prelude en de caravan er precies zo uit zagen als die van Bassie en Adriaan op tv. En met succes, want niemand lijkt het verschil te zien tussen de nu te koop staande replica en het origineel.


De auto en caravan zijn dan ook exacte kopie van die van het clownsduo. En net zoals op tv kunnen de koplampen van de Prelude los van elkaar laten knipperen. De uit Boxtel afkomstige Mart Renders maakte namelijk een geavanceerde schakeling in de auto om hem te kunnen laten knipogen.

De culthelden uit één van de bekendste kinderserie nemen overigens dit jaar afscheid van hun alterego’s Bassie en Adriaan. Met de speelfilm Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan wordt het stokje overgedragen aan een nieuw stel; Job Bovelander (Koen) en Janouk Kelderman (Keet).


De speelfilm, waarin Keet en Koen Bassie en Adriaan uit de handen van de Baron en de boeven moeten redden, gaat in september in première. De opnames vinden in Nederland en België plaats.