Te koop: de Audi A8  L 4.2 TDI Quattro waar koning Willem-Alexander in rijdt

0
Rijden in dezelfde wagen als koning Willem-Alexander? Kan! Een prototype van de aangepaste Audi A8 van de koning staat te koop voor net geen 75.000 euro ex btw. Wie de wagen koopt heeft echt een roya(a)l voertuig met alle opties. Kijk zelf maar! 

De auto was volgens het blad Quote eigendom van voormalig Quote 500-lid Romke Kooyenga. Op de site van Quote zegt de huidige eigenaar:  ‘De ernstige ziekte van mijn broer, vriend en chauffeur Berend Kooyenga. Uit respect naar hem toe wil ik niet dat ik met een andere chauffeur in de auto blijf rijden.’
Van de verlengde Audi zijn slechts twee exemplaren gebouwd door de firma Remetz Executive. De Audi uit 2013 is het eerste model dat als voorbeeld heeft gediend voor de auto van de koning, meldt Kooyenga. De basis  werd gevormd door een Audi A8  L 4.2 TDI Quattro. Vervolgens is de auto met nog eens 45 centimeter verlengd tot 5,27 meter en voorzien van een groot aantal extra opties.
Wie de net geen €75.000  neertelt krijgt achterin (onder andere) de beschikking over een koelbox, massagestoelen, multimedia schermen privacy glas en een raam dat u desgewenst afsluit van de chauffeur.
De Audi is vrijwel identiek aan die van koning Willem-Alexander. Er staan wel iets meer kilometers op de teller van dit exemplaar: dik 420.000 zelfs, maar net als bij de auto van de koning heeft ook deze Audi een nagenoeg onverslijtbare 4,2 liter grote achtcilinder diesel. Het voormalig Quote 500-lid woonde lange tijd in België, waar hij het oude huis van Marjan Strijbosch kocht, maar onderwijl bleef hij zakelijk toch vooral in Noord Nederland actief. Dar verklaart het aantal gereden kilometers in net geen zeven jaar.

De Koninklijke Familie poseert tijdens de jaarlijkse wintersportfotosessie. Achterste rij v.l.n.r. de Prinses van Oranje, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Beatrix, Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander, Graaf Claus-Casimir en Prinses Alexia. Voorste rij v.l.n.r. Gravin Eloise, Gravin Leonore en Prinses Ariane. Beeld: © RVD


De Oranjes zelf zijn op dit moment voor hun jaarlijkse wintersportvakantie naar Lech waar ze gisteren poseerden voor het traditionele fotomoment in de sneeuw. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane, en prinses Beatrix verschenen om half voor de ontmoeting met de pers was in Oberlech, omdat dat makkelijk te bereiken is vanuit het dorpje Lech waar de Oranjes verblijven.

De auto van de koning kopen kan hier!