Tawatha en Jermaine dansen 49 uur en 35 minuten en winnen 100.000 euro bij Dansmarathon

0

Een miljoen kijkers hebben Tawatha en Jermaine De Dansmarathon 2021 zien winnen. De twee dansten 49 uur en 25 minuten en namen dus slechts 35 minuten. Ze winnen dan ook de hoofdprijs van 100.000 euro. Kijkers maakten maakten zich zorgen over de deelnemers aan de danswedstrijd, die de laatste uren zichtbaar oververmoeid waren en nog nauwelijks bewogen.

Na 49 uur en 25 minuten non-stop dansen zijn Tawatha en Jermaine de winnaars van de eerste Dansmarathon op SBS6. Ze namen in totaal maar 35 minuten pauze. de Dansmarathon werd vijftig uur non stop live uitgezonden. Honderd koppels begonnen aan de wedstrijd, twintig stellen hielden het tot het einde vol.


Onder hen ook de zestigers Maria en Toon. De publiekslievelingen en ook  oudste deelnemers bleven tot het laatst over en werden uiteindelijk tweede, omdat ze langer pauze hadden genomen dan Tawatha en Jermaine.

De kandidaten stonden vanaf donderdagavond om 19.00 uur op de dansvloer in de studio in Breda. Ze mochten de dansvloer verlaten om te slapen, eten of naar het toilet gaan. Zodra ze de dansvloer verlieten, begon de tijd te lopen. Alle deelnemers zijn getest op doping om te controleren of zij de vijftig uur wel naturel hebben gehaald. Voorafgaand werd ook getest op drugsgebruik. Koppel Carlos en Grace gingen tot het uiterste. Carlos moest uiteindelijk met een brancard worden afgevoerd. Hij bleek een gekneusde rug te hebben.


De vijftig uur durende SBS-show ‘De Dansmarathon’, die zaterdagavond om 22:00 uur eindigde, heeft op social media veel kritiek te verduren gekregen. Veel kijkers maakten zich zorgen over de deelnemers aan de danswedstrijd, die de laatste uren zichtbaar oververmoeid waren en nog nauwelijks bewogen.

Zo schreef Talitha op twitter: “Als psychiatrisch verpleegkundige ben ik misschien de zeur maar naast dat de hartslagmeters etc bijgehouden worden maak ik mij toch echt druk om hoe sommige dansers erbij staan. Neigt naar o.a psychotische trekken door ernstige vermoeidheid.”

Presentatoren Jan Versteegh en Wendy van Dijk verzekerden de kijkers keer op keer dat ‘het beste’ medische team zich over de deelnemers ontfermde,

De Dansmarathon deed het qua kijkers niet echt goed. De eerste dag, donderdag, keken er  op prime time 265.000 mensen. vrijdag waren er op het hoogtepunt 271.000 kijkers. vanaf zeven uur vrijdagavond trokken de cijfers aan. Om acht uur keken er 597.000 mensen. De laatste anderhalf uur waren goed voor ruim 1 miljoen kijkers.