Tamar (14) wordt vandaag begraven – Inwoners Marken blij dat doorrijder niet een van hen is

0

Marken neemt deze ochtend afscheid van de 14-jarige Tamar, het meisje dat afgelopen weekend dood gevonden werd langs de weg bij Marken. Van de vermoedelijke doorrijder is altijd nog geen spoor, maar op het schiereiland is men wel opgelucht dat het bijna zeker is dat de man of vrouw die het meisje voor dood op het wegdek liet liggen niet een van hen is.

De familie verzocht de pers voor de begrafenis op afstand te blijven, om zo zelf in alle rust afscheid te kunnen nemen. Familiewoordvoerder Richard de Wijze: “Dit is een dag van rouw op Marken, het gaat er vandaag alleen maar om dat de familie en alle dierbaren van Tamar de ruimte krijgen om waardig afscheid te nemen.”


Marken is opgelucht dat de eigenaren van drie in beslag genomen auto’s uit Marken zijn vrijgepleit van betrokkenheid bij het doodrijden van hun dorpsgenootje, de 14-jarige Tamar. De dader van de dood van Tamar komt, zoals ze op Marken zeggen, bijna zeker van ‘buiten’

Tamar werd afgelopen weekend dood gevonden langs de weg bij Marken. Steeds meer inwoners vrezen dat Tamar is aangereden door iemand met drank op. Heel Marken stond deze week achter Tamars moeder  Trijntje Boes, die afgelopen dinsdagavond in het tv-programma Op1 een oproep aan de dader te doen om zichzelf te melden.


“Mijn dochter is in de berm achtergelaten als een beest, het is te erg voor woorden. Ik red Tamar toch niet meer en mijn leven is kapot. Maar ik wil gerechtigheid.” En dat wil heel Marken.

De bestuurder van de auto die Tamer raakte reed richting Marken, dat is ook de richting naar de afslag en een groot toeristisch resort zit. Wie verder rijdt komt bij de campings rond het Kinselmeer. Op het schiereiland denkt men dat de doorrijder rechtsaf is geslagen en niet doorreed naar Marken. Die weg Monnickendam, Uitdam, Durgerdam is een gekende sluiproute voor drankrijders die de hoofdroute N247 willen mijden.

De kans op controle op de N247 is, zo weet iedereen op Marken, vele malen groter dan langs de stille route, waar in de nacht bijna nooit politie komt. De politie onderzoekt nog altijd tientallen tips die binnen kwamen na de emotionele oproep van Tamars moeder in Op1, maar hoopt ook dat meer getuigen zich melden.Het onderzoek richt zich nog steeds op wat er zich vorige week op zaterdagochtend tussen 01.00 en 04.00 uur ’s nachts heeft afgespeeld.”