Talpa haalt MASSA IS KASSA direct van de buis bij veroordeling Gillis

0

Talpa haalt MASSA IS KASSA direct van de buis bij een eventuele veroordeling van Peter Gillis. Tegen Gillis lopen verschillende rechtszaken. De mishandelingszaak die ex Nicol Cremers tegen Gillis aanspande zou 29 augustus voorkomen, maar is uitgesteld.

Er komt toch wel een nieuw seizoen van Massa is Kassa dit najaar op SBS6, dit bevestigt een woordvoerder van Talpa Network aan Shownieuws. Het ANP liet eerder weten dat de realityreeks rondom Peter Gillis, die onder meer verdacht wordt van mishandeling van zijn ex Nicol Kremers niet is opgenomen in de najaarsprogrammering.


“Nu de rechtszaak, die oorspronkelijk op 29 augustus zou aanvangen, is uitgesteld, gaan we het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa dat nu in productie is nog dit jaar uitzenden op SBS6. We zijn in deze zaak altijd van mening geweest dat iemand pas schuldig is, als een rechter daarover heeft geoordeeld. Daar houden we ons aan vast. Maar mocht het, voor of tijdens het uitzenden van de serie, tot een veroordeling komen in deze zaak, dan wordt de serie vroegtijdig gestopt. Zodra we een startdatum kunnen communiceren, dan zullen we dat vanuit SBS6 doen”, aldus de woordvoerder van Talpa Network.

Peter Gillis, om wie het programma draait, liet eerder deze week al weten druk bezig te zijn met opnames voor het nieuwe seizoen. “Hatseflats! Weer een volle draaidag voor het seizoen 11 van ‘Familie Gillis: Massa is kassa’ achter de rug! Wordt weer een mooi seizoen”, zo schreef hij een bericht op Instagram.


Gillis reageerde vrijdagavond ook bij RTL Boulevard op het nieuws. Hij laat weten dat het nieuwe seizoen meer in het teken staat van hem als familieman, in plaats van ‘de harde zakenman’. Naast Peter zal ook het gezin en zijn nieuwe vriendin Wendy te zien in het gloednieuwe seizoen. De opnames zitten er inmiddels bijna op, vertelt hij. “Voor mij is het altijd duidelijk geweest dat het nieuwe seizoen gewoon doorging. Dat iedereen zit te speculeren, moeten ze allemaal zelf weten.” Zelf weet de realityster nog niet wanneer de nieuwe afleveringen te zien zijn. “Dat zal Talpa wel weten.”

De verschillende rechtszaken die tegen Gillis en zijn bedrijf lopen, kunnen nog jaren gaan duren. Na de eerste behandeling van een zaak, zijn ook nog hoger beroep en cassatie mogelijk. De komende zaken gaan o.a. over dwangsommen, ingetrokken vergunningen en opdracht tot sluiten van parken